Slide background

Ειδικότητα: Στοχαστική Βελτιστοποίηση και Εφαρμογές .

Σύντομο Βιογραφικό: Ο Δρ. Ιωάννης Μαρινάκης γεννήθηκε το 1976 στα Χανιά. Έλαβε το πτυχίο του από το τμήμα Μηχανικών Παραγωγής και Διοίκησης του Πολυτεχνείου Κρήτης το 1999 και το μεταπτυχιακό και το διδακτορικό του δίπλωμα από το ίδιο τμήμα το 2001 και το 2005, αντίστοιχα. Τώρα είναι Καθηγητής της Σχολής Μηχανικών Παραγωγής και Διοίκησης του Πολυτεχνείου Κρήτης με αντικείμενο Στοχαστική Βελτιστοποίηση και Εφαρμογές και υπεύθυνος για την διδασκαλία των ακόλουθων μαθημάτων: Συνδυαστική Bελτιστοποίηση, Σχεδιασμός και Bελτιστοποίηση στη Διαχείριση της Εφοδιαστικής Αλυσίδας, Θεωρία Παιγνίων, Εξελικτικοί Αλγόριθμοι και Βελτιστοποίηση Συστημάτων Μεγάλης Κλίμακας (μεταπτυχιακό). Τα ερευνητικά του ενδιαφέροντα περιλαμβάνουν την επίλυση προβλημάτων με μεθευρετικούς, εξελικτικούς αλγορίθμους και μεθόδους εμπνευσμένες από την φύση, την εφοδιαστική αλυσίδα, τη δρομολόγηση οχημάτων και τη διανομή προϊόντων, την επιχειρησιακή έρευνα, τη στοχαστική βελτιστοποίηση, τη συνδυαστική βελτιστοποίηση, τη βελτιστοποίηση συστημάτων μεγάλης κλίμακας, τη θεωρία παιγνίων, τη διαχείριση αλυσίδας προμηθειών, τον αυτόματο έλεγχο και τον έλεγχο κατασκευών. Έχει δουλέψει σε διάφορα ερευνητικά προγράμματα σαν ερευνητής. Έχει δημοσιεύσει τρία βιβλία, 40 άρθρα σε διεθνή επιστημονικά περιοδικά και περισσότερα από 60 άρθρα σε κεφάλαια βιβλίων και σε πρακτικά διεθνών και εθνικών συνεδρίων. Είναι επιβλέπων σε 4 διδακτορικές διατριβές (υπό εξέλιξη) και σε ένα αριθμό από μεταπτυχιακές και προπτυχιακές διατριβές. Υπό την επίβλεψη του έχουν ολοκληρωθεί 19 μεταπτυχιακές και 38 προπτυχιακές διατριβές. Οι συνολικές ετεροαναφορές στο επιστημονικό έργο του κ. Μαρινάκη ισούται με 770.

Εκπαίδευση: Διδακτορικό Δίπλωμα, Τμήμα Μηχανικών Παραγωγής και Διοίκησης, Πολυτεχνείο Κρήτης (2005). Μεταπτυχιακό Δίπλωμα Ειδίκευσης, Τμήμα Μηχανικών Παραγωγής και Διοίκησης, Πολυτεχνείο Κρήτης (2001). Δίπλωμα Μηχανικού Παραγωγής και Διοίκησης, Πολυτεχνείο Κρήτης (1999).

Ερευνητικά Ενδιαφέροντα: Στοχαστική βελτιστοποίηση, Συνδυαστική βελτιστοποίηση, Εξελικτικοί αλγόριθμοι και αλγόριθμοι εμπνευσμένοι από την φύση, Σχεδιασμός και βελτιστοποίηση της εφοδιαστικής αλυσίδας, Θεωρία παιγνίων, Πρόβλημα Δρομολόγησης Οχημάτων.

Τομέας: Επιστήμης Αποφάσεων.

Εργαστήριο: Σχεδιασμού και Ανάπτυξης Συστημάτων Υποστήριξης Αποφάσεων.

Διδασκαλία: Συνδυαστική βελτιστοποίηση, Σχεδιασμός και βελτιστοποίηση της εφοδιαστικής αλυσίδας, Θεωρία παιγνίων, Εξελικτικοί Αλγόριθμοι και Βελτιστοποίηση Συστημάτων Μεγάλης Κλίμακας.

Προσωπική Ιστοσελίδα

Επικοινωνία

  • τηλέφωνο: 2821037288
  • ηλεκτρονική διεύθυνση: imarinakis<στο>tuc.gr
  • ταχυδρομική διεύθυνση: Σχολή Μηχανικών Παραγωγής και Διοίκησης, Πολυτεχνείο Κρήτης, Πολυτεχνειούπολη, 73100, Χανιά
  • γραφείο: Δ5.003
  • ώρες συνεργασίας: Δευτέρα-Τετάρτη 10:00-15:00
© Σχολή Μηχανικών Παραγωγής & Διοίκησης  Attribution-NonCommercial-ShareAlike 4.0 International Licence