Slide background

Ειδικότητα: Τεχνολογική Πρόβλεψη.

Σύντομο Βιογραφικό: O Γιώργος Σ. Ατσαλάκης είναι Αναπληρωτής Καθηγητής στη Σχολή Μηχανικών Παραγωγής και Διοίκησης του Πολυτεχνείου Κρήτης. Είναι απόφοιτος του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών (πρώην Α.Σ.Ο.Ε.Ε). Κατέχει Μεταπτυχιακό Δίπλωμα Ειδίκευσης στην Οργάνωση και Διοίκηση από το Πολυτεχνείο Κρήτης. Επίσης κατέχει Διδακτορικό Δίπλωμα από το Πολυτεχνείο Κρήτης στην Πρόβλεψη χρηματιστηριακών τίτλων και είναι υπεύθυνος του εργαστηρίου Ανάλυσης Δεδομένων και Πρόβλεψης. Είναι συγγραφέας πάνω από 90 επιστημονικών εργασιών που έχουν δημοσιευθεί σε έγκριτα διεθνή επιστημονικά περιοδικά, σε διεθνή συνέδρια κ.λπ. Έχει γράψει πολλές δεκάδες άρθρα για την οικονομία, την οικονομική κρίση και την οικονομική ανάπτυξη τα οποία έχουν δημοσιευθεί σε πανελλήνιας κυκλοφορίας εφημερίδες όπως η Καθημερινή, Το Βήμα, Τα Νέα, η Ναυτεμπορική, σε περιοδικά όπως το Geopolitics, το Ασφαλιστικό Μάρκετινγκ, το Δελτίο Διοίκησης Επιχειρήσεων και σε διάφορα ενημερωτικές ιστοσελίδες. Έχει συμμετάσχει σε δεκάδες τηλεοπτικές και ραδιοφωνικές συζητήσεις για τα θέματα σχετικά με την οικονομική κρίση και την οικονομική ανάπτυξη, τις νέες τεχνολογίες κ.λπ. Είναι συγγραφέας δύο βιβλίων: Τεχνικές χρηματιστηριακών προβλέψεων, Κλειδάριθμος, Αθήνα, 2008 και Απλές Λογικές Αναδιάταξης της οικονομίας και των επιχειρήσεων, Κλειδάριθμος, Αθήνα, 2013. pdf1, pdf2

Εκπαίδευση: Πτυχίο Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών (πρώην Α.Σ.Ο.Ε.Ε). Μεταπτυχιακό Δίπλωμα Ειδίκευσης στην Οργάνωση και Διοίκηση από το Πολυτεχνείο Κρήτης. Διδακτορικό Δίπλωμα από το Πολυτεχνείο Κρήτης στην πρόβλεψη μετοχών.

Ερευνητικά Ενδιαφέροντα: Η κύρια ερευνητική του δραστηριότητα είναι η πρόβλεψη νέων τεχνολογιών στην οικονομία και η πρόβλεψη-μοντελοποίηση αγορών, με την χρήση ευφυών υπολογιστικών μεθόδων από το χώρο των νευρωνικών δικτύων, της ασαφούς λογικής, των νεύρο-ασαφών συστημάτων, των γενετικών αλγορίθμων κ.λπ. Οι ερευνητικές περιοχές του εστιάζονται κυρίως στην τεχνολογική πρόβλεψη, στην ανάλυση δεδομένων, στην πρόβλεψη των τιμών κάθε είδους αγορών, στην πρόβλεψη καινοτόμων οικονομιών, στην πρόβλεψη των εξελικτικών κινήτρων της κοινωνίας, στην πρόβλεψη της εξέλιξης των επιχειρήσεων, στην πρόβλεψη των τεχνολογικών και οικονομικών κύκλων της οικονομίας κ.λπ.

Τομέας: Οργάνωσης και Διοίκησης.

Εργαστήριο: Ανάλυσης Δεδομένων και Πρόβλεψης.

Διδασκαλία: Τεχνολογική Πρόβλεψη, Ανάλυση Δεδομένων, Καινοτόμες Οικονομίες & Κοινωνίες και Επιχειρηματικότητα & Εξέλιξη των Επιχειρήσεων.

Προσωπική Ιστοσελίδα:

Επικοινωνία

  • τηλέφωνο: 2821037263
  • ηλεκτρονική διεύθυνση: gatsalakis<στο>tuc.gr
  • ταχυδρομική διεύθυνση: Σχολή Μηχανικών Παραγωγής και Διοίκησης, Πολυτεχνείο Κρήτης, Πολυτεχνειούπολη, 73100, Χανιά
  • γραφείο: Δ5.007
  • ώρες συνεργασίας: Τρίτη και Πέμπτη 11:00-13:00
© Σχολή Μηχανικών Παραγωγής & Διοίκησης  Attribution-NonCommercial-ShareAlike 4.0 International Licence