Κορυφαία διάκριση για τον αναπληρωτή Καθηγητή Φώτιο Πασιούρα

Νέα και Ανακοινώσεις

< Διαγωνισμός Καινοτομίας και Επιχειρηματικών Ιδεών
09-02-2017 17:07 Παλαιότητα 77 days
Κατηγορία: Νέα, Διακρίσεις

Κορυφαία διάκριση για τον αναπληρωτή Καθηγητή Φώτιο Πασιούρα


Ο Φώτιος Πασιούρας, Aναπληρωτής Kαθηγητής στη Σχολή Μηχανικών Παραγωγής και Διοίκησης και μέλος του Εργαστηρίου Συστημάτων Χρηματοοικονομικής Διοίκησης του Πολυτεχνείου Κρήτης, συγκαταλέχθηκε παγκόσμια στο 4% των κορυφαίων ερευνητών - συγγραφέων στα οικονομικά με βάση το ερευνητικό του έργο κατά την τελευταία δεκαετία. Σύμφωνα με την πλέον πρόσφατη κατάταξη του Ιανουάριου 2017 της βιβλιογραφικής βάσης IDEAS/RePec, το όνομά του βρίσκεται ανάμεσα στους κορυφαίους 4% της λίστας “Top 10% Authors – Last 10 years publications”. Η κατάταξη προέκυψε έπειτα από αξιολόγηση συνολικά 49.208 εγγεγραμμένων ερευνητών στον τομέα των οικονομικών από όλο τον κόσμο, με βάση διάφορα κριτήρια που αφορούν τις επιστημονικές δημοσιεύσεις τους κατά την τελευταία δεκαετία, όπως ο αριθμός ετεροαναφορών, δείκτης Wu, δείκτης h, αριθμός άρθρων ανά συγγραφέα σε σχέση με τον δείκτη απήχησης του επιστημονικού περιοδικού, αριθμός αρχειακών λήψεων, κ.λπ.

Σύμφωνα με το ευρετήριο του Google Scholar, το Φεβρουάριο του 2017, ο Φώτιος Πασιούρας διαθέτει περισσότερες από 4.000 αναφορές στο ερευνητικό του έργο και τιμή h-index 31 (Φεβρουάριος 2017).

H IDEAS/RePec θεωρείται η μεγαλύτερη βιβλιογραφική βάση παγκόσμια στον ευρύτερο χώρο των οικονομικών και πιο συγκεκριμένα στη χρηματοοικονομική, τραπεζική οικονομική, μακροοικονομία, οικονομικά της υγείας, δημόσια οικονομικά, παραθέτοντας περισσότερες από 2.200.000 ερευνητικές εργασίες από πλήθος ακαδημαϊκών επιθεωρήσεων-περιοδικών και 13.734 εγγεγραμμένα πανεπιστημιακά-ερευνητικά ιδρύματα. 


© Σχολή Μηχανικών Παραγωγής & Διοίκησης  Attribution-NonCommercial-ShareAlike 4.0 International Licence
--