Slide background

SINGLE_NEW

Νέα και Ανακοινώσεις

Ομιλία του Δρ. Εμμανουήλ Σουλιώτη με τίτλο 'Συστήματα Ηλιακής Ενέργειας και Εφαρμογές'

Η ομιλία του Δρ. Εμμανουήλ Σουλιώτη  με τίτλο Συστήματα Ηλιακής Ενέργειας και Εφαρμογές θα γίνει στις 02 Φεβρουαρίου, στις 11:30 στην αίθουσα διδασκαλίας μεταπτυχιακών, Δ3.005, της σχολής ΜΠΔ.

Περίληψη

Η ομιλία θα εστιάσει σε καινοτόμα αυτόνομα ή/και υβριδικά συστήματα εκμετάλλευσης της ηλιακής ενέργειας για παραγωγή θερμότητας – ηλεκτρισμού. Θα παρουσιαστούν θεωρητικές, υπολογιστικές και πειραματικές μελέτες σύνθετων διατάξεων που συνδυάζουν συγκεντρωτικά συστήματα και θερμικούς, φωτοβολταϊκούς αλλά και υβριδικούς απορροφητές. Επιπρόσθετα, στην ομιλία θα αναπτυχθούν εξειδικευμένες εφαρμογές των ανωτέρω συστημάτων σε κτήρια, ως ένας καινοτόμος και αποτελεσματικός τρόπος περιορισμού των ενεργειακών απαιτήσεών τους.

Σύντομο Βιογραφικό Σημείωμα του Δρ. Εμμανουήλ Σουλιώτη

Ο Δρ. Εμμανουήλ Σουλιώτης είναι επιστημονικός συνεργάτης της Πολυτεχνικής Σχολής του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας. Έχει διατελέσει Αναπληρωτής Καθηγητής στο Τμήμα Μηχανολόγων Μηχανικών του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας (2013 – 2017), κατέχοντας την Επώνυμη Έδρα ΔΕΗ στο γνωστικό αντικείμενο: «Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας και Διαχείριση Ενεργειακών Πόρων». Έχει 15ετή διδακτική εμπειρία έχοντας διδάξει πλέον των 20 μαθημάτων σε προπτυχιακό και μεταπτυχιακό επίπεδο και έχει επιβλέψει 30 και πλέον πτυχιακές και διπλωματικές εργασίες. Το ερευνητικό του έργο εντοπίζεται σε θέματα που αφορούν στην ανάπτυξη και μελέτη συστημάτων ηλιακής ενέργειας με επιμέρους αντικείμενα: Ηλιακή Ενέργεια, Επίπεδοι και Συγκεντρωτικοί Ηλιακοί Θερμικοί Συλλέκτες, Σύνθετες Καμπύλες Κατοπτρικές Διατάξεις μη Ευκρινούς Ειδώλου, Φωτοβολταϊκά και Συγκεντρωτικά Φωτοβολταϊκά Συστήματα, Υβριδικά Φωτοβολταϊκά/Θερμικά Συστήματα, Παθητικά Ηλιακά Συστήματα, Ηλιακή Ενέργεια στα Κτήρια και Θερμοκήπια, Ανεμογεννήτριες Μικρής Ισχύος και Υβριδικά Συστήματα Παραγωγής Ηλεκτρικής Ενέργειας από ΑΠΕ. Το δημοσιευμένο έργο του κ. Σουλιώτη περιλαμβάνει πάνω από 100 εργασίες σε διεθνή περιοδικά και συνέδρια, έχοντας πάνω από 1100 ετεροαναφορές από άλλους ερευνητές.

© Σχολή Μηχανικών Παραγωγής & Διοίκησης  Attribution-NonCommercial-ShareAlike 4.0 International Licence