Ειδικότητα: Μηχανικός Παραγωγής και Διοίκησης.
Σύντομο Βιογραφικό: Ο Δρ. Γεώργιος Τσιναράκης υπηρετεί από το Δεκέμβριο 2009 ως Εργαστηριακό Διδακτικό Προσωπικό (ΕΔΙΠ) κλάδου II ΠΕ κατηγορίας κλάδου Μηχανικών Παραγωγής και Διοίκησης στη Σχολή Μηχανικών Παραγωγής και Διοίκησης του Πολυτεχνείου Κρήτης. Από το 2000 είναι Διπλωματούχος Μηχανικός Παραγωγής και Διοίκησης από το Πολυτεχνείο Κρήτης, από το 2002 κάτοχος Μεταπτυχιακού Διπλώματος Ειδίκευσης και από το 2007 διδάκτωρ Μηχανικός από το ίδιο τμήμα. Στη Σχολή Μηχανικών Παραγωγής και Διοίκησης από το 2009 έως σήμερα έχει διδάξει τα εργαστήρια των μαθημάτων «Τεχνολογία Παραγωγής Ι», «Στοχαστικές Διαδικασίες», «Προσομοίωση» και «Δίκτυα Παραγωγής - CAM», ενώ έχει αναλάβει αυτοδύναμη διδασκαλία των μαθημάτων Προσομοίωση, Οργάνωση Παραγωγής και Προγραμματισμός Έργων και Συστήματα Παραγωγής βάσει του ΠΔ 407/80. Έχει επιβλέψει και συνεπιβλέψει πλήθος διπλωματικών εργασιών στη Σχολή Μηχανικών Παραγωγής και Διοίκησης κι έχει συμμετάσχει σε 5 Ερευνητικά Προγράμματα. Τα χρονικά διαστήματα 2008-2009 και 2002–2007, έχει εργαστεί ως Συμβασιούχος Εργαστηριακός Συνεργάτης με Πλήρη Προσόντα και σαν Ωρομίσθιος Διδάσκων αντίστοιχα στα τμήματα Ηλεκτρονικής και Φυσικών Πόρων και Περιβάλλοντος του ΤΕΙ Κρήτης – Παράρτημα Χανίων. Από το 2009 έως σήμερα συνεργάζεται με το Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο (ΕΑΠ) ως Μέλος Συνεργαζόμενου Εκπαιδευτικού Προσωπικού (ΣΕΠ) και του έχει ανατεθεί η διδασκαλία της Θεματικής Ενότητας «Αρχές Οργάνωσης και Διοίκησης Έργων» στο μεταπτυχιακό πρόγραμμα σπουδών «Διαχείριση Τεχνικών Έργων» καθώς κι η επίβλεψη της εκπόνησης Μεταπτυχιακών Εργασιών στο ίδιο μεταπτυχιακό πρόγραμμα. Από το ακαδημαϊκό έτος 2016 – 2017 διδάσκει το θεματικό αντικείμενο «Διοίκηση Λειτουργιών και Παραγωγής» στο Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών «Οικονομική και Διοίκηση για Μηχανικούς - ΟΔΙΜ» του Τμήματος «Μηχανικών Οικονομίας και Διοίκησης» του Πανεπιστημίου Αιγαίου. Έχει δημοσιεύσει εργασίες σε επιστημονικά περιοδικά και στα πρακτικά διεθνών επιστημονικών συνεδρίων με κριτές με βασικό ερευνητικό αντικείμενο τη μελέτη και βελτιστοποίηση Συστημάτων Παραγωγής και Συστημάτων Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας (ΑΠΕ) ενώ έχει διατελέσει κριτής σε διεθνή επιστημονικά συνέδρια και περιοδικά και ανεξάρτητος αξιολογητής – εμπειρογνώμονας σε δράσεις της Ε.Υ.Δ.Ε. – Ε.Τ.Α.Κ. του Υπουργείου Παιδείας. Είναι μέλος του Editorial Board του International Journal of Applied Management Science (IJAMS) και έχει ενταχθεί στο Μητρώο Κύριου Διδακτικού Προσωπικού του Εθνικού Κέντρου Δημόσιας Διοίκησης και Αυτοδιοίκησης. Είναι μέλος του Τεχνικού Επιμελητηρίου και του Institute of Electrical and Electronics Engineers (IEEE).
Εκπαίδευση: Δίπλωμα, Μεταπτυχιακό Δίπλωμα Ειδίκευσης και Διδακτορικό του τμήματος Μηχανικών Παραγωγής και Διοίκησης, Πολυτεχνείο Κρήτης (2000, 2002 και 2007 αντίστοιχα).
Ερευνητικά Ενδιαφέροντα: Συστήματα Παραγωγής, Δίκτυα Petri και Επεκτάσεις τους, Υβριδικά Συστήματα, Εποπτικός Έλεγχος, Μαθηματική Μοντελοποίηση, Συστήματα Διακριτών Γεγονότων, Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας, Οργάνωση και χρονικός Προγραμματισμός Έργων.
Τομέας: Συστημάτων Παραγωγής.
Εργαστήριο: Εργαστήριο Βιομηχανικής Παραγωγής με τη Βοήθεια Η/Y (CAM).
Διδασκαλία: Εργαστηριακές ασκήσεις των μαθημάτων της Προσομοίωσης και των Δικτύων Παραγωγής (CAM).
Προσωπική Ιστοσελίδα:
Επικοινωνία