Slide background

Ειδικότητα: Συστήματα Ελέγχου με Έμφαση σε Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας και Εξοικονόμηση Ενέργειας.

Σύντομο Βιογραφικό: Γεννήθηκε το 1982 στην Θεσσαλονίκη. Έλαβε το Δίπλωμα και το Διδακτορικό του από το τμήμα Χημικών Μηχανικών/ΑΠΘ το 2005 και 2011, αντίστοιχα. Παράλληλα, κατέχει Μεταπτυχιακό Δίπλωμα από το Τμήμα Μαθηματικών, ΑΠΘ (2013). Στο παρελθόν εργάσθηκε ως Συνεργάτης Ερευνητής στο Εθνικό Κέντρο Έρευνας και Τεχνολογικής Ανάπτυξης/ΕΚΕΤΑ (2006-2013, 2016-2019), Τμήμα Χημικών Μηχανικών ΑΠΘ (2014-2016) και Texas A&M University at Qatar, Chemical Engineering Department (Σεπτ.-Νοεμ. 2014). Επιπλέον, διετέλεσε Διδάσκων Π.Δ. 407/80 στο Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας (Φεβ. – Ιουν. 2019). Το σύνολο του ερευνητικού του έργου κhttp://www.iescl.tuc.grαλύπτει τον ευρύτερο τομέα του Ελέγχου και της Μοντελοποίησης Ενεργειακών, Περιβαλλοντικών και Βιομηχανικών Συστημάτων. Από το 2005-σήμερα, έχει δημοσιεύσει πλήθος άρθρων σε επιστημονικά περιοδικά με υψηλό δείκτη απήχησης (impact factor), ενώ έχει συμμετάσχει σε μεγάλο αριθμό Διεθνών και Εθνικών Επιστημονικών Συνεδρίων μέσω παρουσίασης ερευνητικών εργασιών. Επιπλέον, έχει συμμετάσχει και εξακολουθεί να συμμετέχει σε Ευρωπαϊκά και Εθνικά Προγράμματα ως Έμπειρος Ερευνητής και διατελεί κριτής διεθνών επιστημονικών περιοδικών και ερευνητικών προγραμμάτων.

Εκπαίδευση: Δίπλωμα Χημικού Μηχανικού (Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης (ΑΠΘ), 2005), Διδακτορικό Δίπλωμα στην Χημική Μηχανική (ΑΠΘ, 2011), Μεταπτυχιακό Δίπλωμα, Τμήμα Μαθηματικών (ΑΠΘ, 2013).

Ερευνητικά Ενδιαφέροντα: Συστήματα ελέγχου (συμβατικά και προηγμένα) σε εφαρμογές ενεργειακού, περιβαλλοντικού και βιομηχανικού ενδιαφέροντος, μαθηματική μοντελοποίηση και προσομοίωση συστημάτων, ανάπτυξη και μελέτη καινοτόμων συστημάτων με στόχο την αξιοποίηση Α.Π.Ε., παραγωγή εναλλακτικών καυσίμων και ενέργειας με περιβαλλοντικά φιλικές μεθόδους, τεχνο-οικονομικές μελέτες.

Τομέας: Συστημάτων Παραγωγής.

Εργαστήριο: Ενεργειακών, Βιομηχανικών και Περιβαλλοντικών Συστημάτων.

Διδασκαλία: Συστήματα Ελέγχου Ι, Συστήματα Ελέγχου ΙΙ, Εργαστήριο Συστημάτων Ελέγχου (μέσω Matlab)

Προσωπική Ιστοσελίδα:

Επικοινωνία

  • τηλέφωνο: 2821037362
  • ηλεκτρονική διεύθυνση: dipsakis<στο>tuc.gr
  • ταχυδρομική διεύθυνση: Σχολή Μηχανικών Παραγωγής και Διοίκησης, Πολυτεχνείο Κρήτης, Πολυτεχνειούπολη, 73100, Χανιά
  • γραφείο: Γ3.104
  • ώρες συνεργασίας: Δευτέρα – Παρασκευή 11:00 - 16:00 ή κατόπιν συννενόησης
© Σχολή Μηχανικών Παραγωγής & Διοίκησης  Attribution-NonCommercial-ShareAlike 4.0 International Licence