Slide background

Σχολή

Σας καλωσορίζουμε στη Σχολή ΜΠΔ

Η μονοτμηματική Σχολή Μηχανικών Παραγωγής και Διοίκησης ιδρύθηκε ως Τμήμα το 1983 και δέχθηκε για πρώτη φορά φοιτητές το 1984. Είναι η πρώτη Σχολή που ιδρύθηκε στην Ελλάδα με αυτό το αντικείμενο, προσπαθώντας να γεφυρώσει το χάσμα ανάμεσα στην παραγωγή, την τεχνολογία, τη διοίκηση και την οργάνωση. Ο βασικός στόχος είναι η εκπαίδευση μηχανικών που, εκτός από την αντιμετώπιση καθαρά τεχνικών προβλημάτων, είναι σε θέση να χειρίζονται διοικητικά και οργανωτικά θέματα.

Η Σχολή Μηχανικών Παραγωγής και Διοίκησης τα τελευταία 40 περίπου έτη έχει αναπτυχθεί σημαντικά. Η Σχολή διαθέτει ένα σύγχρονο και προσεκτικά σχεδιασμένο πρόγραμμα σπουδών που συνδυάζει γνώσεις μαθηματικών, φυσικών και ανθρωπιστικών επιστημών, συστημάτων παραγωγής, επιχειρησιακής έρευνας, πληροφοριακών συστημάτων, εφαρμοσμένης οικονομικής και διοικητικών επιστημών. Μια τέτοια ευρεία προσφερόμενη μόρφωση σκοπεύει να ενδυναμώσει τους φοιτητές να αναγνωρίζουν και να επιλύουν πολύπλοκα τεχνικά προβλήματα, τα οποία πλέον απαιτούν μια ολιστική προσέγγιση που λαμβάνει υπόψη τεχνολογικούς, οικονομικούς, κοινωνικούς και περιβαλλοντικούς παράγοντες.

Εκτός από το πρόγραμμα σπουδών, οι φοιτητές έχουν τη δυνατότητα να αναπτύξουν τις απαιτούμενες γνώσεις, ικανότητες και δεξιότητες μέσω της άμεσης συνεργασίας με τους καθηγητές και της συμμετοχής στις δράσεις έρευνας και εξωστρέφειας της Σχολής Μηχανικών Παραγωγής και Διοίκησης. Η Σχολή παρακολουθεί με αμείωτο ενδιαφέρον τις μεταβαλλόμενες τάσεις της επιστήμης του Μηχανικού Παραγωγής και Διοίκησης, καθώς και της αγοράς εργασίας και πραγματοποιεί καινοτόμες αλλαγές στο πρόγραμμα σπουδών ώστε οι απόφοιτοι να έχουν όλα τα εφόδια για την επαγγελματική ή ακαδημαϊκή τους καριέρα. Σήμερα, οι διπλωματούχοι Μηχανικοί Παραγωγής και Διοίκησης εργάζονται και διαπρέπουν στις κατασκευές, τη βιομηχανία, τις υπηρεσίες, την εκπαίδευση, σε ιδιωτικές επιχειρήσεις ή δημόσιους οργανισμούς, καθώς και ως ελεύθεροι επαγγελματίες.

Βασική στρατηγική της Σχολής Μηχανικών Παραγωγής και Διοίκησης είναι η επένδυση στο ανθρώπινο δυναμικό, καθώς και η αρμονική και δημιουργική συνεργασία ανάμεσα στο προσωπικό, τους φοιτητές και τους αποφοίτους για ένα ισχυρό, σύγχρονο και προοδευτικό ακαδημαϊκό περιβάλλον.

Καθηγητής Μιχάλης Δούμπος
Κοσμήτορας


Διαβάστε στη συνέχεια:
Στόχοι και Ιστορία της Σχολής

© Σχολή Μηχανικών Παραγωγής & Διοίκησης  Attribution-NonCommercial-ShareAlike 4.0 International Licence