Slide background image_link

Βραβείο Αριστείας

στον καθηγητή Μάρκο Παπαγεωργίου

Slide background image_link

Βραβείο Διδακτορικής Διατριβής

στο Mehdi Keyvan Ekbatani, διδάκτορα της σχολής ΜΠΔ

Slide background image_link

Διεθνής τιμητική διάκριση

για τον καθηγητή Κωνσταντίνο Ζοπουνίδη

Slide background

Slide background

Ομάδα TUCer

Οχήματα Πόλης Χαμηλής Κατανάλωσης

http://www.tucer.tuc.gr

Έρευνα

H Σχολή Μηχανικών Παραγωγής και Διοίκησης πραγματοποιεί σημαντικό ερευνητικό έργο, τόσο αυτόνομα όσο και σε συνεργασία με Πανεπιστήμια και Επιχειρήσεις του εσωτερικού και του εξωτερικού. Βασική επιδίωξη της Σχολής είναι η ανάπτυξη εφαρμοσμένου ερευνητικού έργου σε συνεργασία με επιχειρήσεις, με στόχο τη βελτίωση, ανάπτυξη και εκσυγχρονισμό τους.

Η συνεργασία με τις Ελληνικές επιχειρήσεις δίνει επίσης την ευκαιρία στους φοιτητές της Σχολής να αναπτύξουν τις ικανότητές τους μέσω της πρακτικής εξάσκησης, της μελέτης συγκεκριμένων προβλημάτων και της εφαρμογής στην πράξη των γνώσεων και μεθόδων που έχουν διδαχθεί. Ακόμη η συνεργασία αυτή καλλιεργεί επαφές, οι οποίες υποβοηθούν την επαγγελματική σταδιοδρομία των αποφοίτων της Σχολής.

Η Σχολή Μηχανικών Παραγωγής και Διοίκησης συμμετέχει μεταξύ άλλων σε προγράμματα της Ευρωπαϊκής Ένωσης, προγράμματα της Γενικής Γραμματείας Έρευνας και Τεχνολογίας, τα οποία εκτός των άλλων προβλέπουν και ανταλλαγές φοιτητών και διδασκόντων μεταξύ των συνεργαζομένων Πανεπιστημίων και επιχειρήσεων, καθώς και προγράμματα του Υπουργείου Εθνικής Παιδείας & Θρησκευμάτων (ΕΠΕΑΕΚ).

Εργαστήρια

Τα εργαστήρια της Σχολής Μηχανικών Παραγωγής και Διοίκησης διακρίνονται σε:

  • εργαστήρια του τομέα Συστημάτων Παραγωγής,
  • εργαστήρια του τομέα Επιστήμης Αποφάσεων,
  • εργαστήρια του τομέα Οργάνωσης και Διοίκησης,
  • διατμηματικά εργαστήρια

Άλλες Εκπαιδευτικές Υπηρεσίες

  • Το Γλωσσικό Κέντρο του Πολυτεχνείου Κρήτης  ιδρύθηκε το 1997. Αρχικά η μόνη προσφερόμενη γλώσσα ήταν η Αγγλική μέχρι το εαρινό εξάμηνο του  2002, οπότε προστέθηκε και η Γερμανική. Πρόσφατα έχει προστεθεί και η Κινέζική γλώσσα. Το κέντρο είναι κατά κύριο λόγο ένα περιβάλλον εργασίας με τη δυνατότητα αυτόνομης πρόσβασης σε πόρους στα αγγλικά και στα γερμανικά, για  την επιτυχή ολοκλήρωση των απαιτούμενων τεσσάρων εξαμήνων ξένης γλώσσας κατά τη διάρκεια του πενταετούς προγράμματος απόκτησης πτυχίου. Πραγματοποιείται δίωρη διδασκαλία μαθημάτων σε εβδομαδιαία βάση. Το γλωσσικό κέντρο συμμετέχει σε εκπαιδευτικές δραστηριότητες μέσω της ανταλλαγής ιδεών σχετικά με τη διδασκαλία γλωσσών και μέσω της συνεργασίας με άλλα κέντρα και εκπαιδευτικούς από όλη την Ευρώπη. Έχει υποδεχτεί επισκέπτες διδάσκοντες και διευθυντικά στελέχη των Κέντρων Γλωσσών τόσο από Πανεπιστήμια του εξωτερικού όσο και της Ελλάδας.

 

© Σχολή Μηχανικών Παραγωγής & Διοίκησης  Attribution-NonCommercial-ShareAlike 4.0 International Licence