Slide background

SINGLE_NEW

Νέα και Ανακοινώσεις

Νέα παγκόσμια διάκριση (6η στον κόσμο) για την ομάδα ΤUCer

Οι καλύτερες επιδόσεις των ομάδων και η σειρά κατάταξης.

Εικόνα του προσομοιωτή αυτοοδηγούμενων οχημάτων που διαγωνίστηκε η ομάδα.

Εικόνα του προσομοιωτή αυτοοδηγούμενων οχημάτων που διαγωνίστηκε η ομάδα.

Αλέξανδρος Αγγελόπουλος

Κλεάνθης Κυριαζάκης

Γεώργιος – Αλέξανδρος Χριστοδουλάκης

Νέα δραστηριότητα, νέες διακρίσεις!

Η ομάδα TUCer, που απ’ το 2007 αποσπά πρωτιές και διακρίσεις για το Πολυτεχνείο Κρήτης κατασκευάζοντας ασφαλή και αποδοτικά ηλεκτρικά οχήματα, συμμετείχε φέτος στον παγκόσμιο προγραμματιστικό διαγωνισμό (Programming Competition) του Shell EcoMarathon. Ο διαγωνισμός, που έγινε για πρώτη φορά, είχε ως στόχο την ανάπτυξη συστήματος αυτόνομης πλοήγησης για συμβατικό όχημα πόλης και κίνηση σε αστικό περιβάλλον, λαμβάνοντας υπόψη κριτήρια όπως η κατανάλωση του οχήματος και η βέλτιστη στρατηγική κίνησης ως προς την απόσταση και το χρόνο κίνησης. Οι διαγωνιζόμενες ομάδες χρησιμοποίησαν ένα συνδυασμό αλγορίθμων βελτιστοποίησης και μηχανικής μάθησης, προκειμένου το όχημα να σχεδιάσει τη πορεία του και να κινηθεί αυτόνομα σε ρεαλιστικές συνθήκες δρόμου και περιβάλλοντος χώρου.

Η ομάδα TUCer, μετά από έντονο συναγωνισμό που διήρκησε αρκετές μέρες και με συνεχή εναλλαγή στη κατάταξη, κατέλαβε τελικά την 6η θέση σε σύνολο 32 συμμετεχόντων από εκπαιδευτικά ιδρύματα απ όλο τον κόσμο. Τα αναλυτικά αποτελέσματα παρουσιάζονται στη σχετική επισυναπτόμενη εικόνα.

Την ομάδα εκπροσώπησαν οι φοιτητές των Σχολών ΗΜΜΥ και ΜΠΔ: Αλέξανδρος Αγγελόπουλος (ΜΠΔ), Κλεάνθης Κυριαζάκης (ΗΜΜΥ), Γεώργιος – Αλέξανδρος Χριστοδουλάκης (ΗΜΜΥ), με ακαδημαϊκό υπεύθυνο τον επίκουρο καθηγητή Ελευθέριο Δοϊτσίδη.

Ο διαγωνισμός αναπτύχθηκε από το Shell EcoMarathon σε συνεργασία με το Southwest Research Institute και αναμένεται να έχει τεράστια ανάπτυξη τα επόμενα χρόνια.

Ομάδα TUCer Πολυτεχνείου Κρήτης: 14 χρόνια έμπνευσης και καινοτομικής δημιουργίας

 

© Σχολή Μηχανικών Παραγωγής & Διοίκησης  Attribution-NonCommercial-ShareAlike 4.0 International Licence