Slide background

SINGLE_NEW

Νέα και Ανακοινώσεις

11 Καθηγητές της σχολής ΜΠΔ μεταξύ των κορυφαίων επιστημόνων

Επιβεβαιώθηκε για μία ακόμη χρονιά το υψηλής ποιότητας ερευνητικό έργο που παράγει το Πολυτεχνείο Κρήτης, καθώς και η διεθνής φήμη που έχει αποκτήσει, σύμφωνα με τη νέα ταξινόμηση της βιβλιομετρικής μελέτης του John P.A. Ioannidis του Πανεπιστημίου Stanford που δημοσιεύθηκε στις 10 Οκτωβρίου 2022. Η κατάταξη αυτή, με τίτλο φέτος September 2022 data-update for Updated science-wide author databases of standardized citation indicators, ανακοινώνεται ετησίως και αξιολογεί την επίδοση όλων των ακαδημαϊκών παγκοσμίως. Έντεκα καθηγητές της σχολής ΜΠΔ εμφανίζονται αθροιστικά στις δύο λίστες της κατάταξης.

Η ανανεωμένη, για το 2022, ταξινόμηση των κορυφαίων επιστημόνων του κόσμου βασίζεται σε ένα σύνολο δεικτών με επίκεντρο τον αντίκτυπο του δημοσιευμένου έργου τους κατά τη διάρκεια του έτους 2021 και του συνολικού τους έργου και αφορά σε αξιολόγηση των δεικτών αυτών για πέραν των 8.000.000 επιστημόνων παγκοσμίως. Η ευρύτερη ετήσια αξιολόγηση της μελέτης του John P.A. Ioannidis βασίζεται στον αντίκτυπο του δημοσιευμένου ερευνητικού έργου και συγκεκριμένα στις αναφορές που έχει λάβει κάθε επιστήμονας με τουλάχιστον 5 δημοσιεύσεις σύμφωνα με τη βάση δεδομένων Scopus.

Έντεκα καθηγητές της σχολής ΜΠΔ βρίσκονται για το έτος 2021 στη λίστα με τους κορυφαίους 200.409 επιστήμονες παγκοσμίως, οι οποίοι είτε είναι στις πρώτες 100.000 θέσεις της κατάταξης, είτε ανήκουν στο κορυφαίο 2% παγκοσμίως στην επιστημονική περιοχή τους (μεταξύ 22 επιστημονικών πεδίων και 176 υποκατηγοριών τους που αναλύθηκαν). Πρόκειται για τους (κατά σειρά κατάταξης):

  1. Ομότιμος Καθηγητής Παπαγεωργίου Μάρκος (Σχολή ΜΠΔ)
  2. Αναπληρωτής Καθηγητής Κονσολάκης Μιχαήλ (Σχολή ΜΠΔ)
  3. Αναπληρωτής Καθηγητής Μαρινάκης Ιωάννης (Σχολή ΜΠΔ)
  4. Καθηγητής Ζοπουνίδης Κωνσταντίνος (Σχολή ΜΠΔ)
  5. Καθηγητής Τσαγκαράκης Κωνσταντίνος (Σχολή ΜΠΔ)
  6. Καθηγητής Δούμπος Μιχαήλ (Σχολή ΜΠΔ)
  7. Καθηγητής Γρηγορούδης Ευάγγελος (Σχολή ΜΠΔ)
  8. Καθηγητής Κοντογιάννης Θωμάς (Σχολή ΜΠΔ)

Ομοίως, στον κατάλογο των 195.605 κορυφαίων επιστημόνων με βάση το συνολικό επιστημονικό τους έργο βρίσκονται εννέα καθηγητές της σχολής ΜΠΔ, οι 8 εκ των οποίων περιλαμβάνονται και στην παραπάνω λίστα (και πάλι, κατά σειρά κατάταξης):

  1. Ομότιμος Καθηγητής Παπαγεωργίου Μάρκος (Σχολή ΜΠΔ)
  2. Καθηγητής Ζοπουνίδης Κωνσταντίνος (Σχολή ΜΠΔ)
  3. Αναπληρωτής Καθηγητής Μαρινάκης Ιωάννης (Σχολή ΜΠΔ)
  4. Αναπληρωτής Καθηγητής Κονσολάκης Μιχαήλ (Σχολή ΜΠΔ)
  5. Καθηγητής Τσαγκαράκης Κωνσταντίνος (Σχολή ΜΠΔ)
  6. Καθηγητής Κοντογιάννης Θωμάς (Σχολή ΜΠΔ)
  7. Καθηγητής Σταυρουλάκης Γεώργιος (Σχολή ΜΠΔ)
  8. Αφυπηρετήσας Καθηγητής Ματσατσίνης Νικόλαος (Σχολή ΜΠΔ)
  9. Καθηγητής Παπαευθυμίου Σπυρίδων (Σχολή ΜΠΔ)

Το Πολυτεχνείο Κρήτης συγχαίρει τους Καθηγητές του, τα μέλη του Διδακτικού/Ερευνητικού Προσωπικού (ΔΕΠ), για τη σημαντική αυτή διάκριση, η οποία αντικατοπτρίζει το υψηλού επιπέδου ερευνητικό έργο που διεξάγεται στο Ίδρυμα, και το οποίο έχει συμβάλλει μεταξύ άλλων στην κατάταξη του Πολυτεχνείου Κρήτης μεταξύ των 1001-1200 καλύτερων πανεπιστημίων του κόσμου γενικώς, μεταξύ των 251-300 καλύτερων νέων πανεπιστημίων του κόσμου και στην 11η θέση μεταξύ 18 Ελληνικών πανεπιστημίων, σύμφωνα με τις διεθνείς κατατάξεις (rankings) του Times Ηigher Εducation.

Επισυνάπτονται τα πλήρη δεδομένα της φετινής κατάταξης Ioannidis/Stanford που αφορούν σε Καθηγητές του Πολυτεχνείου Κρήτης (με τα όποια λάθη σε affiliations που υπάρχουν σε κάποιες περιπτώσεις).

© Σχολή Μηχανικών Παραγωγής & Διοίκησης  Attribution-NonCommercial-ShareAlike 4.0 International Licence