Slide background

SINGLE_NEW

Νέα και Ανακοινώσεις

Πρώτο βραβείο Καινοτόμων Επιχειρήσεων Αστικής Ανάπτυξης

για το Γιώργο Καράκη, απόφοιτο του μεταπτυχιακού προγράμματος σπουδών ΜΠΔ

Αναδημοσίευση από την εφημερίδα Χανιώτικα Νέα.

Ο Γιώργος Καράκης, πτυχιούχος του Τμήματος Οικονομικών Επιστημών Πανεπιστημίου Κρήτης, με μεταπτυχιακό στην Οργάνωση και Διοίκηση Επιχειρήσεων στη Σχολή Μηχανικών Παραγωγής και Διοίκησης Πολυτεχνείου Κρήτης, έλαβε μέρος στο ευρωπαϊκό πρόγραμμα "Νεολαία σε δράση" και κέρδισε το πρώτο Βραβείο Καινοτόμων Επιχειρήσεων Αστικής Ανάπτυξης, με την πρόταση "Coop", η οποία αφορά στην ανάπτυξη μιας ηλεκτρονικής πλατφόρμας προώθησης κι ενίσχυσης της καινοτομίας και επιχειρηματικότητας παγκόσμια.

Μέσω αυτής της πλατφόρμας επαγγελματικής κοινωνικής δικτύωσης επιχειρείται να υπερκεραστούν εμπόδια (όπως τεχνογνωσία, πόροι, εύρεση συνεργατών, πρόσβαση στην πληροφόρηση κ.ά.) για τον σχεδιασμό και την ανάπτυξη μίας επιχειρηματικής ιδέας, μέχρι την ολοκλήρωσή της μέσα από την καλλιέργεια συνεργασιών και τη δημιουργία ομάδων από εξειδικευμένους επιστήμονες από όλο των κόσμο, οι οποίοι θα συνεργάζονται με κοινό στόχο, την υλοποίηση της κοινής επιχειρηματικής τους ιδέας, προσφέροντας καθένας από αυτούς τη δική του τεχνογνωσία, με μικρό κόστος.

«Η βασική ιδέα ήταν το πώς μπορεί ο καθένας που έχει μια εν δυνάμει επιχειρηματική ιδέα να την πραγματοποιήσει παρακάμπτοντας τα εμπόδια που αντιμετωπίζει ένας νέος επαγγελματίας π.χ. η χρηματοδότηση, η ομάδα που θα τον πλαισιώσει με συγκεκριμένες δεξιότητες και ικανότητες, το ρίσκο που αναλαμβάνει. Πρόκειται για έναν εύκολο τρόπο στα πρότυπα της εποχής, όπως τα κοινωνικά δίκτυα ώστε να συστήσουμε μια ομάδα από οποιοδήποτε μέρος του κόσμου, στα οποία θα επιμεριστεί ο κίνδυνος και όλοι μαζί θα συντονιστούν για έναν κοινό στόχο και θα αναπτύξουν την ιδέα αυτή. Έτσι οποιοσδήποτε έχει μια ικανότητα που προσπαθεί να εντάξει στην αγορά εργασίας, τώρα πια μπορεί να τη διοχετεύσει μέσω της πλατφόρμας σε οποιοδήποτε μέρος του κόσμου και να ενταχθεί σε ένα πρότζεκτ για να το αναπτύξει μαζί με άλλους», αναφερει ο Γιώργος Καράκης.

Διαβάστε περισσότερα σε σχετικό άρθρο της εφημερίδας Χανιώτικα Νέα.

© Σχολή Μηχανικών Παραγωγής & Διοίκησης  Attribution-NonCommercial-ShareAlike 4.0 International Licence