Slide background

SINGLE_NEW

Νέα και Ανακοινώσεις

Επισκέψεις και εκπαιδευτικές εκδηλώσεις της ομάδας TUCer

Επίσκεψη Λυκείου στις εγκαταστάσεις της ομάδας, το Δεκεμβριο του 2022

Climathon 2022, στα Χανιά

TEDxChania 2022

Μπορεί η συμμετοχή σε διεθνείς διαγωνισμούς να αποτελεί το στρατηγικό στόχο της ομάδας TUCer, αλλά και η διαρκής μάθηση και εξωστρέφεια ανήκουν στις άμεσες προτεραιότητές της: την τελευταία χρονιά η ομάδα υποδέχτηκε στις εγκαταστάσεις της, στο εργαστήριο Ευφυών Συστημάτων και Ρομποτικής της σχολής ΜΠΔ, 16 ομάδες με περισσότερους από 650 επισκέπτες από σχολεία της Ελλάδας, από σχολεία του εξωτερικού-Erasmus και από ένα θερινό πρόγραμμα φοιτητών από πανεπιστήμια του εξωτερικού. Παράλληλα, στο χειμερινό εξάμηνο του τρέχοντος ακαδημαϊκού έτους, η ομάδα συμμετείχε σε δύο εκδηλώσεις εκπαιδευτικών προγραμμάτων που διοργανώθηκαν στην πόλη των Χανίων.

Σχολικές Εκδρομές

Συνολικά περισσότεροι από 650 επισκέπτες μαθητές και σπουδαστές επισκέφθηκαν το εργαστήριο της ομάδας για να μάθουν, να συζητήσουν και να εξερευνήσουν από κοντά το έργο της. Με κάθε επίσκεψη, νέα πρόσωπα γεμάτα ενδιαφέρον και περιέργεια κατέκλυζαν το εργαστήριο, ενώ με την αναχώρησή τους έφευγαν πάντα εμπνευσμένα για τις μελλοντικές τους σπουδές.

Climathon

Το Σάββατο 26 Νοεμβρίου η ομάδα συμμετείχε στο 1ο Climathon στο θέατρο Μίκης Θεοδωράκης, στα Χανιά.  Tο Climathon αποτελεί πρωτοβουλία του EIT Climate-KIC, είναι ο σπουδαιότερος διαγωνισμός για το κλίμα παγκοσμίως και συνδιοργανώθηκε από την Ecogenia, το Youthmakers Hub και το ΕΚ ΑΘΗΝΑ. Ένας από τους βασικούς στόχους, μεταξύ άλλων, είναι να εντοπίσει βιώσιμες και καινοτόμες λύσεις με θετικό αντίκτυπο για το κλίμα. Ο στόχος αυτός αναδείχθηκε με τη βοήθεια της ομάδας TUCer η οποία παρουσίασε 3 σεμινάρια σχετικά με τη βιώσιμη μετακίνηση σε τρεις διαφορετικές ηλικιακές ομάδες. Το πρώτο σεμινάριο, απευθυνόμενο σε μικρούς 10-14 ετών, αφορούσε την εκμάθηση των παιδιών στις εισαγωγικές έννοιες της ηλεκτροκίνησης. Το δεύτερο σεμινάριο αποτέλεσε μελέτη περίπτωσης για έφηβους ηλικιών 10-14 οι οποίοι έμαθαν πώς να κατασκευάσουν το δικό τους υδρογονοκίνητο όχημα. Τέλος, για τους συμμετέχοντες ηλικίας 18-30 η ομάδα προετοίμασε ένα εκπαιδευτικό σεμινάριο σχετικό με τις κυψέλες υδρογόνου, τις οποίες μπόρεσαν να δουν από κοντά και να μάθουν τις λειτουργίες τους.

TEDx Χανιά

Το Σάββατο 10 Δεκεμβρίου, έπειτα από απουσία τριών ετών διοργανώθηκε η έκτη εκδήλωση του TEDx​Chania στο θέατρο Μίκης Θεοδωράκης, στα Χανιά, με θέμα τα σημεία καμπής. Η TUCer έδωσε φέτος το παρόν, συμμετέχοντας στην αναβάθμιση της εμπειρίας των προσκεκλημένων και συζητώντας μαζί τους για τα δικά της σημεία καμπής.

© Σχολή Μηχανικών Παραγωγής & Διοίκησης  Attribution-NonCommercial-ShareAlike 4.0 International Licence