Slide background

SINGLE_NEW

Νέα και Ανακοινώσεις

Διάκριση του αναπληρωτή Καθηγητή Γεωργίου Ατσαλάκη για άρθρο στην Πρόβλεψη Μετοχών

Το άρθρο του αναπληρωτή καθηγητή Γεωργίου Ατσαλάκη με στοιχεία

είναι το 8ο κατά σειρά άρθρο με τις περισσότερες αναφορές από άλλους επιστήμονες στο επιστημονικό περιοδικό Expert Systems With Applications για το έτος 2009.

Το άρθρο αυτό αφορά στην πρόβλεψη της τιμής των μετοχών με νεύρο-ασαφείς αλγορίθμους που αναπαριστούν τον τρόπο που σκέφτεται το ανθρώπινο μυαλό, συνδυάζοντας διαφορετικές επιστημονικές περιοχές από τους χώρους της ασαφούς λογικής, των νευρωνικών δικτύων, της τεχνικής ανάλυσης, της ανάλυσης δεδομένων, της οικονομίας, των αλγορίθμων των ελεγκτών και της τεχνητής νοημοσύνης.

Δεκατρία χρόνια μετά τη δημοσίευση του εν λόγω άρθρου, έρχεται η αναγνώριση για τον κ. Ατσαλάκη με την κατάταξή του στο άνω 9% των συγγραφέων με συνολικά 438 αναφορές (citations), σύμφωνα με την καταγραφή του έργου του στη βάση επιστημονικών μετρικών Exaly. Επίσης ο αναπληρωτής καθηγητής Γεώργιος Ατσαλάκης αναγνωρίζεται ως ο 22ος κατά σειρά συγγραφέας με τις περισσότερες αναφορές (citations) στο επιστημονικό περιοδικό Expert Systems with Applications για το έτος 2009. Το συγκεκριμένο περιοδικό έχει πολύ υψηλό δείκτη απήχησης (impact factor), ο οποίος προσδιορίζεται στο 6,95.

© Σχολή Μηχανικών Παραγωγής & Διοίκησης  Attribution-NonCommercial-ShareAlike 4.0 International Licence