Slide background

SINGLE_NEW

Νέα και Ανακοινώσεις

Η ομάδα TUC Eco Racing στο διεθνή διαγωνισμό Shell Eco Marathon 2015

Eπιβεβαιώνεται για μία ακόμη χρονιά η κατάταξή της στις καλύτερες ομάδες της Ευρώπης!

Η ομάδα TUC Eco Racing (TUCer) του Πολυτεχνείου Κρήτης συμμετείχε για όγδοη φορά στον διεθνή διαγωνισμό οικονομίας Shell Eco Marathon 2015, που πραγματοποιήθηκε στο Ρότερνταμ της Ολλανδίας από τις 18 μέχρι τις 24 Μαΐου. Στο διαγωνισμό συμμετείχαν πάνω από 200 ομάδες εκπαιδευτικών ιδρυμάτων από 30 χώρες, ανάμεσά τους και η Ελλάδα.

Στις καλύτερες ομάδες της Ευρώπης

Με τη φετινή παρουσία της, η ομάδα απέδειξε ότι διαθέτει την ικανότητα να ανταποκρίνεται σε σημαντικές τεχνικές δυσκολίες, να τις ξεπερνά και να παρουσιάζει αξιόπιστα και πλήρως λειτουργικά οχήματα που μπορούν και διαγωνίζονται σε υψηλό επίπεδο. Έτσι, παρά τον αυξημένο ανταγωνισμό με περισσότερες συμμετοχές, κατάφερε να ολοκληρώσει με επιτυχία τρεις διαδοχικούς αγώνες, βελτιώνοντας την περυσινή επίδοσή της και κατακτώντας την 4η θέση, με κατανάλωση 193 km/m3 H2. Αξίζει να σημειωθεί ότι στον πρώτο αγώνα της κατηγορίας της ο οποίος πραγματοποιήθηκε σε συνθήκες βροχής, μόνο τρεις ομάδες κατάφεραν να ολοκληρώσουν, με την TUCer να κατατάσσεται στην πρώτη θέση της κατανάλωσης.

Η TUCer διαγωνίστηκε στην κατηγορία Urban Concept – Hydrogen (οχήματα πόλης με καύσιμο υδρογόνο), που αποτελεί και την δυσκολότερη κατηγορία από άποψη τεχνολογικής υλοποίησης. Συνεπής στη συνεχή ανάπτυξη και εξέλιξη νέων συστημάτων και τεχνολογιών, παρουσίασε ένα νέο όχημα με μειωμένο βάρος που ήταν χαμηλότερο από όλα στην κατηγορία του, εξελιγμένο κιβώτιο δύο ταχυτήτων και νέο έλεγχο διαχείρισης ενέργειας. Η TUC Eco Racing έχει κατακτήσει τέσσερα τρόπαια σε οκτώ χρόνια και κάθε χρόνο βρίσκεται σταθερά ανάμεσα στα καλύτερα ιδρύματα της Ευρώπης!

Η ομάδα του 2015 αποτελείται από τη Δαβράδου Αγάπη και τους: Σπανουδάκη Πολυχρόνη, Πιπερίδη Σάββα, Τσινάρη Ιωάννη, Κραχτούδη Αλέξανδρο, Αμαργιανό Αλέξανδρο, Κουμαρτζάκη Γιώργο, Καρπούζη Θεοδόση, Τζώρτζη Ιωάννη, Κούβελη Χρήστο, Ζορμπά Σωτήρη και Τσουρβελούδη Νίκο. Την ομάδα υποστηρίζουν κάθε χρόνο πλήθος ενθουσιώδεις φίλοι της πράσινης αυτοκίνησης, το Πολυτεχνείο Κρήτης, καθώς και οι χορηγοί της που το 2015 είναι: BETA-CAE Systems S.A, ΑΝΕΚ LINES, Φωτεινάκης Γ. & Σια ΟΕ, Ο Ποδηλάτης (Αντώνης Φραγγεδάκης), IΚΤΕΟ Κρήτης, Μιχαηλάκης Sport, Διγενάκης Insurance Advisor, Gelasakis Travel.

Επιπλέον πληροφορίες και οπτικό υλικό για την συμμετοχή της ομάδας μπορείτε να βρείτε στις παρακάτω ιστοσελίδες:

© Σχολή Μηχανικών Παραγωγής & Διοίκησης  Attribution-NonCommercial-ShareAlike 4.0 International Licence