Slide background

SINGLE_NEW

Νέα και Ανακοινώσεις

Άλλη μια επιτυχία για την Ελλάδα στον επιστημονικό χώρο της Λήψης Αποφάσεων με Πολλαπλά Κριτήρια

Σε μια πρόσφατη έρευνα δημοσιευμένη στο υψηλού επιπέδου Ευρωπαϊκό Περιοδικό της Επιχειρησιακής Έρευνας (European Journal of Operational Research- Elsevier) ταξινομημένο με βαθμό 4 στη διεθνή λίστα Association of Business Schools (μέσα στα 5 καλύτερα στον κόσμο σε θέματα εφαρμοσμένων μαθηματικών και επιστημονικού μάνατζμεντ), οι ερευνητές από τη Δανία Kannan Govindan και Martin Brandt Jepsen of the University of Southern Denmark, ανέλυσαν διεξοδικά 816 δημοσιευμένα άρθρα με θέμα την Πολυκριτήρια Μέθοδο ELECTRE: Θεωρητικές Προσεγγίσεις και Εφαρμογές. Η μέθοδος ELECTRE παρουσιάστηκε για πρώτη φορά από τον Bernard Roy στα μέσα της δεκαετίας του 1960 και έκτοτε επεκτάθηκε με γρήγορους ρυθμούς ώστε να αποτελεί σήμερα τη βάση της Ευρωπαϊκής Σχολής Πολυκριτήριας Ανάλυσης Αποφάσεων. Ο Καθηγητής Bernard Roy τιμήθηκε από τη Σχολή Μηχανικών Παραγωγής και Διοίκησης του Πολυτεχνείου Κρήτης ως Ομότιμος Καθηγητής στις 10/06/2002. Θεωρείται ο βασικός θεμελιωτής της Ευρωπαϊκής Σχολής Πολυκριτήριας Ανάλυσης Αποφάσεων.

Ο Πίνακας του άρθρου " ELECTRE: A comprehensive literature review on methodologies and applications" (EJOR- DOI: 10.1016/j.ejor2015.07.019), δείχνει την Ελλάδα να κατέχει την 3η θέση με 71 άρθρα και ποσοστό 8.5%. Βρίσκεται πολύ κοντά στις δεύτερες Η.Π.Α οι οποίες έχουν 76 άρθρα και είναι πολύ μακριά από τον τέταρτο Καναδά με 58 άρθρα.

Ενημερωθείτε αναλυτικά από το σχετικό άρθρο του Καθηγητή της Σχολής Μηχανικών Παραγωγής & Διοίκησης Κωνσταντίνου Ζοπουνίδη.

© Σχολή Μηχανικών Παραγωγής & Διοίκησης  Attribution-NonCommercial-ShareAlike 4.0 International Licence