Slide background

SINGLE_NEW

Νέα και Ανακοινώσεις

Ο καθηγητής Κωνσταντίνος Ζοπουνίδης σε παγκόσμια κατάταξη του Research.com

O ιστότοπος Research.com παρουσίασε πρόσφατα μια νέα παγκόσμια κατάταξη με τους κορυφαίους επιστήμονες και ερευνητές από όλο τον κόσμο στα ακόλουθα 3 γνωστικά αντικείμενα: (1) Διοίκηση Επιχειρήσεων, (2) Επιστήμη Υπολογιστών, (3) Οικονομική & Χρηματοοικομική.

Προκειμένου να ληφθεί κάποιος υπόψη για την κατάταξη έπρεπε κατ’ ελάχιστον να έχει h-index μεγαλύτερο ή ίσο του 40 στο γνωστικό αντικείμενο της Επιστήμης των Υπολογιστών και μεγαλύτερο ή ίσο του 30 στα άλλα δύο γνωστικά αντικείμενα. Ο δείκτης h επινοήθηκε το 2005 από τον J.E. Hirsch και χρησιμοποιείται συχνά ως μέτρο προσδιορισμού της επιστημονικής ποιότητας και απήχησης ενός ερευνητή. Ένας επιστήμονας με δείκτη h=30 σημαίνει ότι έχει δημοσιεύσει μεταξύ άλλων, 30 επιστημονικές εργασίες που έχουν τουλάχιστον 30 ή και περισσότερες αναφορές η καθεμία.

Οι συντάκτες της λίστας έλαβαν αρχικά υπόψη 5972 επιστήμονες από το χώρο της Διοίκησης Επιχειρήσεων, 6300 επιστήμονες από το χώρο της Επιστήμης Υπολογιστών και 7858 επιστήμονες από το χώρο της Οικονομικής & Χρηματοοικονομικής  οι οποίοι πληρούσαν αυτό το κριτήριο. Στη συνέχεια συνέλεξαν πληροφορίες από τα Google Scholar και Microsoft Academic Graph σχετικά με τις επιστημονικές δημοσιεύσεις των επιστημόνων, το h-index και τις αναφορές στο έργο τους. Οι πληροφορίες συλλέχθηκαν στις 25 Μαϊου 2021 (Επιστήμη Υπολογιστών) και 6 Δεκεμβρίου 2021 (Διοίκηση Επιχειρήσεων, Οικονομική & Χρηματοοικονομική).
Ο καθηγητής Κωνσταντίνος Ζοπουνίδης, Distinguished Research Professor στο Audencia Business School, βρέθηκε στην 1η θέση στην Ελλάδα (287η θέση στην παγκόσμια κατάταξη) από τους 3 συνολικά καθηγητές από Ελληνικά πανεπιστήμια που συμπεριλήφθηκαν στην παγκόσμια κατάταξη στο αντικείμενο της Διοίκησης Επιχειρήσεων. Επίσης, κατατάχθηκε στην 4η θέση στην Ελλάδα (1121η θέση στην παγκόσμια κατάταξη) από τους 57 συνολικά καθηγητές από Ελληνικά πανεπιστήμια που συμπεριλήφθηκαν στην παγκόσμια κατάταξη στο αντικείμενο της Επιστήμης Υπολογιστών.

Παγκόσμια κατάταξη

 

© Σχολή Μηχανικών Παραγωγής & Διοίκησης  Attribution-NonCommercial-ShareAlike 4.0 International Licence