Slide background

SINGLE_NEW

Νέα και Ανακοινώσεις

Μέντορες διεθνούς βεληνεκούς αξιολογούν τις ομάδες της θερμοκοιτίδας του Light Hub του Επιμελητηρίου Έβρου

Ο αναπληρωτής καθηγητής Γιώργιος Ατσαλάκης συμμετέχει στους αξιολογητές νεοφυών επιχειρήσεων της θερμοκοιτίδας που δημιούργησε η Δομή Στήριξης της Επιχειρηματικότητας Light Hub του Επιμελητηρίου Έβρου, η οποία εντάχθηκε στο επιχειρησιακό πρόγραμμα Ανατολική Μακεδονία Θράκη και υλοποιείται με την συγχρηματοδότηση της Ελλάδας και της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Ακαδημαϊκοί με διεθνή δραστηριότητα, κορυφαίοι επιχειρηματίες και ανώτερα στελέχη βρίσκονται στην Αλεξανδρούπολη στο τριήμερο 18-20 Φεβρουαρίου και συμμετέχουν στη διαδικασία της αξιολόγησης. Οι ομάδες του Light Hub ολοκληρώνουν τον Α’ κύκλο στήριξης και οι καλεσμένοι συμμετέχουν ως μέντορες και κριτές, σε σειρά δραστηριοτήτων που αφορούν την πρόοδο και την εξέλιξη των ομάδων. Η αποστολή τους είναι η αξιολόγηση της πορείας των ομάδων, με σκοπό να εκτιμηθεί ο βαθμός και η φύση της περαιτέρω στήριξης από τη δομή.

Κατά τη διάρκεια της επίσκεψής τους, οι καλεσμένοι συμμετέχουν σε συσκέψεις με τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του Επιμελητηρίου Έβρου καθώς και σε συναντήσεις – επαφές με στελέχη της επιχειρηματικής κοινότητας του Έβρου, αλλά και εκπροσώπους θεσμικών φορέων της Αλεξανδρούπολης και του νομού.

Ο αναπληρωτής καθηγητής Γεώργιος Ατσαλάκης, κατά την επίσκεψή του, ανέλυσε στους τοπικούς οικονομικούς και πολιτικούς παράγοντες, την γεω-στρατηγική και γεωπολιτική σημασία της Αλεξανδρούπολης υπό την οπτική γωνία των επενδύσεων της Δύσης και του Δρόμου του Μεταξιού στην Ελλάδα.

© Σχολή Μηχανικών Παραγωγής & Διοίκησης  Attribution-NonCommercial-ShareAlike 4.0 International Licence