Slide background

SINGLE_NEW

Νέα και Ανακοινώσεις

Βράβευση του καθηγητή Κωνσταντίνου Ζοπουνίδη από το Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο

με το Βραβείο Εξαίρετης Έρευνας «Χρήστος Τσούμας»

Στο πλαίσιο της ανακοίνωσης του 1ου βραβείου εξαίρετης έρευνας Χρήστος Τσούμας από το Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο, σε μια σεμνή τελετή την Τρίτη 20 Δεκεμβρίου 2022 στο κεντρικό Αμφιθέατρο του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής, βραβεύθηκε ο Ακαδημαϊκός Κωνσταντίνος Ζοπουνίδης, καθηγητής Χρηματοοικονομικής Διοίκησης και Επιχειρησιακής Έρευνας στη Σχολή Μηχανικών Παραγωγής και Διοίκησης του Πολυτεχνείου Κρήτης και Διευθυντής των Εργαστηρίων Συστημάτων Χρηματοοικονομικής Διοίκησης και Ανάλυσης Δεδομένων και Πρόβλεψης. Από το 2012 είναι Distinguished Research Professor στο Audencia Business School (Γαλλία), και κατέχει τον τίτλο του Senior Academician στις Royal Academy of Economic and Financial Sciences of Spain και Royal European Academy of Doctors. Από το 2009 είναι μέλος ΣΕΠ του ΕΑΠ, στη θεματική ενότητα ΔΕΟ31-Χρηματοοικονομική Διοίκηση.

Έχει ένα πλούσιο και πολύπλευρο ερευνητικό έργο που καλύπτει θέματα χρηματοοικονομικής διοίκησης, χρηματοοικονομικής μηχανικής και λήψης αποφάσεων. Ειδικότερα, το δημοσιευμένο έργο του αναλύεται ως εξής:

  • 290 εργασίες δημοσιευμένες σε επιστημονικά περιοδικά υψηλού κύρους.

  • 120 βιβλία και συλλογικοί τόμοι σε διεθνείς και ελληνικούς εκδοτικούς οίκους.

  • Επιμέλεια 41 ειδικών τευχών σε επιστημονικά περιοδικά.

  • 150 εργασίες σε συλλογικούς τόμους, εγκυκλοπαίδειες και πρακτικά συνεδρίων.

Επιπλέον, είναι υπεύθυνος έκδοσης (editor in chief) των επιστημονικών περιοδικών International Journal of Multicriteria Decision Making και International Journal of Financial Engineering and Risk Management (Inderscience), Οperational Research: An International Journal, Discover Analytics (Springer), ενώ συμμετέχει στην εκδοτική επιτροπή πλήθους άλλων επιστημονικών περιοδικών, όπως: European Journal of Operational Research (Elsevier), EURO Journal on Decision Processes (Elsevier), International Transactions in Operational Research (Wiley), Optimization Letters (Springer), Journal of Banking and Financial Technology (Springer), International Journal of Banking, Accounting and Finance (Inderscience). Από το 2010 είναι Πρόεδρος της Επιστημονικής Εταιρείας Χρηματοοικονομικής Τραπεζικής και Μηχανικής.

Ο καθηγητής Ζοπουνίδης είναι ένας διεθνώς αναγνωρισμένος ερευνητής, όπως είναι εμφανές από την αναγνώριση που έχει λάβει για το μέχρι σήμερα έργο του. Ενδεικτικά αναφέρεται ότι στις βιβλιομετρικές βάσεις ISI Web of Science και Scopus έχει περισσότερες από 3800 και 5400 ετεροαναφορές, αντίστοιχα (h index = 36 και 40, αντίστοιχα), ενώ στη βάση του Google Scholar καταγράφονται περισσότερες από 19429 αναφορές στο έργο του (h-index = 75).

Επιπλέον, έχει λάβει πλήθος βραβείων από διεθνείς επιστημονικές ενώσεις, καθώς και ιδρύματα και φορείς της ημεδαπής. Ενδεικτικά αναφέρονται το MOISIL Gold Medal and Diploma από το MOISIL International Foundation (1996), το Χρυσό Μετάλλιο της Ελληνικής Εταιρείας Επιχειρησιακών Ερευνών (2009), και το MCDM Edgeworth-Pareto Award της International MCDM Society (2013). Επιπλέον, έχει αναγορευτεί Επίτιμος Διδάκτορας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης (2019) και του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας (2019), ενώ κατέχει τον τίτλο του Επίτιμου Καθηγητή από το Πανεπιστημίο Δυτικής Αττικής (2019) και το Ελληνικό Μεσογειακό Πανεπιστήμιο (2021).

© Σχολή Μηχανικών Παραγωγής & Διοίκησης  Attribution-NonCommercial-ShareAlike 4.0 International Licence