Slide background

SINGLE_NEW

Νέα και Ανακοινώσεις

2 επιστήμονες της σχολής ΜΠΔ ανάμεσα στους 100.000 κορυφαίους επιστήμονες του κόσμου

Ο καθ. John P.A. Ioannidis από το Stanford University και οι συνεργάτες του δημοσίευσαν μια εργασία στο PLoS Biology που παρέχει λεπτομερή, τυποποιημένα σταθμισμένα στοιχεία για τις αναφορές - citations. Τα στοιχεία είναι συνδυασμένα με τα ανάλογα επιστημονικά πεδία και πολλαπλούς βιβλιομετρικούς δείκτες για όλες τις επιστήμες. Οι βιβλιομετρικοί δείκτες που παρουσιάζονται περιλαμβάνουν όχι μόνο τις συνολικές αναφορές και τον δείκτη h-index, αλλά επιπλέον και την σταθμισμένη μέτρηση της συν-συγγραφής hm-index και τη θέση του συγγραφέα στις εργασίες (μοναδικός, πρώτος, κύριος συγγραφέας).

Στην εργασία παρουσιάζονται αναλυτικά στοιχεία για τους 100.000 κορυφαίους επιστήμονες από όλους τους χώρους, μεταξύ 6.880.389 καταγραμμένων με δραστηριότητα τα τελευταία πέντε χρόνια. Εκτενείς πληροφορίες παρουσιάζονται σχετικά με τις αυτοαναφορές και η κατάταξη υπολογίζεται τόσο με την συμπερίληψη των αυτοαναφορών όσο και χωρίς αυτές.

Στην σχολή ΜΠΔ δραστηριοποιούνται 2 επιστήμονες του καταλόγου, οι καθηγητές Κωνσταντίνος Ζοπουνίδης και Μάρκος Παπαγεωργίου.

  np6018 rank (ns)
Zopounidis, Constantin 186 63425
Papageorgiou, Markos 299 20557
© Σχολή Μηχανικών Παραγωγής & Διοίκησης  Attribution-NonCommercial-ShareAlike 4.0 International Licence