Slide background

Ειδικότητα: Φυσικός.

Σύντομο Βιογραφικό: Ο Παναγιώτης Πετράκης γεννήθηκε στα Χανιά το 1958. Το 1982 απέκτησε Πτυχίο Φυσικής (B.Sc) από το Πανεπιστήμιο EAST ANGLIA της Αγγλίας και το 1986 Master of Science (M.Sc) από το πανεπιστήμιο KENT της Αγγλίας. Τώρα, ασχολείται με την εκπόνηση της διδακτορικής του διατριβής με αντικείμενο «Ανάπτυξη Διαγνωστικού Συστήματος Ανίχνευσης Ποιοτικών Χαρακτηριστικών σε Αγροτικά Προϊόντα Φυτικής Παραγωγής Βασιζόμενο σε Οπτο - ηλεκτρονικές και Φασματοσκοπικές Μεθόδους». Εργάζεται στο Πολυτεχνείο Κρήτης από το 1990 προσφέροντας εργαστηριακό διδακτικό έργο ως μέλος Ε.ΔΙ.Π. στα μαθήματα Φυσικής Ι και Φυσικής ΙΙ. Παράλληλα από το 1988 έως το 2012 εργαζόταν σαν έκτακτος εκπαιδευτικός στο Τ.Ε.Ι. Χανίων στο μάθημα «Οπτοηλεκτρονική και Λέιζερ». Κατά χρονικά διαστήματα συμμετέχει σε ερευνητικά προγράμματα του Εργαστηρίου Δομής της Ύλης και Φυσικής Λέιζερ. Έχει διατελέσει σε διάφορα ακαδημαϊκά έτη, μέλος της Συγκλήτου του Πολυτεχνείου Κρήτης και της Γενικής Συνέλευσης του Γενικού Τμήματος.

Εκπαίδευση: Πτυχίο Φυσικής, University of East Anglia (1982). Μεταπτυχιακό Δίπλωμα Ειδίκευσης, University of Kent (1986).

Ερευνητικά Ενδιαφέροντα: Φασματοσκοπία, συμβολομετρία και εφαρμογές, Οπτικές μέθοδοι μέτρησης οπτικής απορρόφησης, Τεχνολογία όζοντος.

Τομέας: Επιστημών.

Εργαστήριο: Εργαστήριο Δομής της Ύλης και Φυσικής Λέϊζερ.

Διδασκαλία: Εργαστηριακό μέρος του μαθήματος Φυσικής Ι και Φυσικής ΙΙ.

Προσωπική Ιστοσελίδα:

Επικοινωνία

  • τηλέφωνο: 2821037697
  • ηλεκτρονική διεύθυνση: panpetrakis<στο>tuc.gr
  • ταχυδρομική διεύθυνση: Σχολή Μηχανικών Παραγωγής και Διοίκησης, Πολυτεχνείο Κρήτης, 73100, Πολυτεχνειούπολη, Χανιά
  • γραφείο: E5.010
© Σχολή Μηχανικών Παραγωγής & Διοίκησης  Attribution-NonCommercial-ShareAlike 4.0 International Licence