Slide background

Ειδικότητα: Μηχανικός Παραγωγής και Διοίκησης με Διδακτορικό.

Σύντομο Βιογραφικό: Η κυρία Μαγδαληνή Μαρινάκη γεννήθηκε στα Χανιά. Έλαβε το πτυχίο του Μηχανικού Παραγωγής και Διοίκησης από το Πολυτεχνείο Κρήτης και το μεταπτυχιακό και το διδακτορικό της δίπλωμα από το ίδιο τμήμα. Κατά τη διάρκεια των σπουδών της έλαβε υποτροφίες από το ΙΚΥ και από το ΤΕΕ. Έχει δουλέψει σαν Ερευνητής σε διάφορα χρηματοδοτούμενα από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή ερευνητικά προγράμματα. Είναι συγγραφέας τριών βιβλίων, 32 άρθρων σε διεθνή επιστημονικά περιοδικά και περισσότερων από 50 άρθρων σε κεφάλαια βιβλίων και σε πρακτικά διεθνών συνεδρίων. Τα ερευνητικά της ενδιαφέροντα περιλαμβάνουν τη βελτιστοποίηση και μοντελοποίηση συστημάτων, την επίλυση προβλημάτων με μεθευρετικούς, εξελικτικούς αλγορίθμους και μεθόδους εμπνευσμένες από την φύση, τη διαχείριση της εφοδιαστικής αλυσίδας, το βέλτιστο και αυτόματο έλεγχο, τη μοντελοποίηση και τον έλεγχο περιβαλλοντικών συστημάτων, την επιχειρησιακή έρευνα και τις εφαρμογές της και την εξόρυξη γνώσης από δεδομένα. Ο συνολικός αριθμός των ετεροαναφορών στο συγγραφικό της έργο είναι 699.

Εκπαίδευση: Πτυχίο, Μεταπτυχιακό και Διδακτορικό από τη σχολή Μηχανικών Παραγωγής και Διοίκησης του Πολυτεχνείου Κρήτης.

Ερευνητικά Ενδιαφέροντα: Βελτιστοποίηση και μοντελοποίηση συστημάτων, επίλυση προβλημάτων με μεθευρετικούς, εξελικτικούς αλγορίθμους και μεθόδους εμπνευσμένες από τη φύση, διαχείριση της εφοδιαστικής αλυσίδας, βέλτιστος και αυτόματος έλεγχος, μοντελοποίηση και έλεγχος περιβαλλοντικών συστημάτων, επιχειρησιακή έρευνα και εφαρμογές της και εξόρυξη γνώσης από δεδομένα.

Τομέας: Επιστήμης Αποφάσεων.

Εργαστήριο: Εργαστήριο Υπολογιστικής Μηχανικής και Βελτιστοποίησης.

Διδασκαλία: εργαστηριακές ασκήσεις των μαθημάτων Μηχατρονικής, Δυναμική, Ταλαντώσεις και Έλεγχος Κατασκευών, Υπολογιστική Μηχανική, Προχωρημένα Θέματα Υπολογιστικής Μηχανικής και Βέλτιστος Δομικός Σχεδιασμός Υλικών και Κατασκευών.

Προσωπική Ιστοσελίδα:

Επικοινωνία

  • τηλέφωνο: 2821037282
  • ηλεκτρονική διεύθυνση: mmarinaki<στο>tuc.gr
  • ταχυδρομική διεύθυνση: Σχολή Μηχανικών Παραγωγής και Διοίκησης, Πολυτεχνείο Κρήτης, 73100, Πολυτεχνειούπολη, Χανιά
  • γραφείο: Δ5.003
© Σχολή Μηχανικών Παραγωγής & Διοίκησης  Attribution-NonCommercial-ShareAlike 4.0 International Licence