Slide background

Ειδικότητα: Μηχανολόγος και Αεροναυπηγός Μηχανικός.

Σύντομο Βιογραφικό: Ο Χρόνης Σπανουδάκης γεννήθηκε στα Χανιά. Το 2001 ολοκλήρωσε τις προπτυχιακές σπουδές του στο Τμήμα Μηχανολόγων και Αεροναυπηγών Μηχανικών του Πανεπιστημίου Πατρών. Το 2003 έλαβε Μεταπτυχιακό Δίπλωμα Ειδίκευσης από τη Σχολή Μηχανικών Παραγωγής και Διοίκησης του Πολυτεχνείου Κρήτης στον τομέα Συστημάτων Παραγωγής, και το 2013 απέκτησε το Διδακτορικό του Δίπλωμα από το ίδιο Τμήμα. Εργάζεται στο Διατμηματικό Εργαστήριο Εργαλειομηχανών του Πολυτεχνείου Κρήτης από το 2006 ως Ε.ΔΙ.Π.  Έχει συμμετάσχει σε πολλά ερευνητικά προγράμματα (Ελληνικά και Ευρωπαϊκά) ως ερευνητής και επιστημονικός υπεύθυνος και το 2009 βραβεύθηκε για την συμμετοχή του στο ερευνητικό έργο Κρήσαλος, με το «Βραβείο μεταφοράς ρομποτικής τεχνολογίας» στο συνέδριο EURON. Είναι ιδρυτικό μέλος (2007) και Υπεύθυνος Ανάπτυξης της ομάδας TUC Eco Racing του Πολυτεχνείου Κρήτης, η οποία αναπτύσσει οχήματα μηδενικών ρύπων και χαμηλής κατανάλωσης καυσίμου, με την οποία έχει διακριθεί κατακτώντας έξι διεθνή βραβεία (2010, 2011, 2013, 2016, 2017). Από το 2017 είναι ιδρυτικό μέλος της ερευνητικής ομάδας «Δαίδαλος» η οποία αναπτύσσει μία ηλεκτρική μοτοσυκλέτα τριών τροχών, με ιδιαίτερα καινοτόμα συστήματα και επιδόσεις. Το 2010 έλαβε Έπαινο ερευνητικής προσφοράς από το Πολυτεχνείο Κρήτης και το 2018 το Βραβείο Διδακτικού/ Εργαστηριακού Διδακτικού έργου μέλους Ε.Ε.Π/ Ε. ΔΙ.Π/ Ε.Τ.Ε.Π. Έχει δημοσιεύσει εργασίες σε επιστημονικά περιοδικά και στα πρακτικά διεθνών επιστημονικών συνεδρίων με κριτές, ενώ παράλληλα είναι κριτής σε διεθνή επιστημονικά συνέδρια και περιοδικά.

Εκπαίδευση: Δίπλωμα Μηχανολόγου και Αεροναυπηγού Μηχανικού, Πανεπιστήμιο Πατρών. Διδακτορικό Δίπλωμα και Μεταπτυχιακό Δίπλωμα Ειδίκευσης Μηχανικού Παραγωγής και Διοίκησης, Πολυτεχνείο Κρήτης.

Ερευνητικά Ενδιαφέροντα: Εξελιγμένα συστήματα μετάδοσης κίνησης, Ενεργειακή διαχείριση οχημάτων μηδενικών ρύπων, Σχεδίαση και ανάπτυξη οχημάτων, Μελέτες αντοχής και βελτιστοποίηση κατασκευών με χρήση πεπερασμένων στοιχείων, Σχεδίαση και ανάπτυξη πλαισίου (σασί) και υποσυστημάτων για οχήματα, Ανάπτυξη εξελιγμένων συστημάτων εμπρόσθιας ανάρτησης μοτοσυκλετών, Δοκιμές πρόσκρουσης οχημάτων με χρήση πεπερασμένων στοιχείων, Σχεδίαση και ανάπτυξη εναέριων/επίγειων/θαλάσσιων μη-επανδρωμένων οχημάτων, Βελτιστοποίηση κατεργασιών με αυτόματες (CNC) εργαλειομηχανές.

Τομέας: Συστημάτων Παραγωγής.

Εργαστήριο: Διατμηματικό Εργαστήριο Εργαλειομηχανών.

Διδασκαλία: Λογισμικό Υπολογιστικής Μηχανικής (Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα, Σχεδίαση και Παραγωγή Προϊόντων), Τεχνολογία Παραγωγής Ι και ΙΙ (εργαστήριο), Στοιχεία Μηχανών (2014-2019)

Προσωπική Ιστοσελίδα:

Επικοινωνία

  • τηλέφωνο: 2821037427
  • ηλεκτρονική διεύθυνση: pspanoudakis<στο>tuc.gr
  • ταχυδρομική διεύθυνση: Σχολή Μηχανικών Παραγωγής και Διοίκησης, Πολυτεχνείο Κρήτης, 73100, Πολυτεχνειούπολη, Χανιά
  • γραφείο: Δ4.003
© Σχολή Μηχανικών Παραγωγής & Διοίκησης  Attribution-NonCommercial-ShareAlike 4.0 International Licence