Slide background

Ειδικότητα: Μέθοδοι διαγνωστικής ανίχνευσης στον τομέα Συστημάτων Παραγωγής.

Σύντομο Βιογραφικό: Ο Κουλουριδάκης Παύλος γεννήθηκε στα Χανιά το 1975 και αποφοίτησε από το Πανεπιστήμιο Κρήτης, στο τμήμα Φυσικής, το 1998. Στη συνέχεια έλαβε από το Πολυτεχνείο Κρήτης το 2005, το μεταπτυχιακό δίπλωμα ειδίκευσής του, καθώς και το 2008, το διδακτορικό του δίπλωμά του. Από το 2001 έως και το 2008 εργάστηκε σε εργαστήρια του ΤΕΙ Κρήτης καθώς του Πολυτεχνείου Κρήτης. Συγκεκριμένα, από το 2008 έως σήμερα εργάζεται στο τμήμα Μηχανικών Παραγωγής και Διοίκησης ως υπεύθυνος των εργαστηρίων «Μελέτης και σχεδίασης με χρήση Η/Υ (CAD)» και του «Μελέτης και ανάπτυξης προϊόντων», τα οποία υπάγονται στο τομέα Συστημάτων Παραγωγής, του Πολυτεχνείου Κρήτης. Τα ερευνητικά του ενδιαφέροντα ανήκουν στα ακόλουθα πεδία: 3D scanners με χρήση laser και ακτίνων Χ με σκοπό την τρισδιάστατη απεικόνιση αντικειμένων, αναλύσεις με συστήματα φθορισμού ενεργειακής διασποράς (EDXRF) -ποιοτικός έλεγχος υλικών και ανάπτυξη μεθόδων επεξεργασίας συστημάτων ανακύκλωσης της τελική φάση του κύκλου ζωής των προϊόντων. Έχει αρκετές επιστημονικές δημοσιεύσεις σε διεθνή επιστημονικά περιοδικά και συνέδρια και έχει συμμετάσχει ως ερευνητής σε ερευνητικά προγράμματα, όπως: Ηράκλειτος, Πυθαγόρας, Ελληνοσλοβενική συνεργασία, ανακύκλωση φωτοβολταϊκών συστημάτων.

Εκπαίδευση: Πτυχίο Φυσικής, Πανεπιστήμιο Κρήτης (1998). Μεταπτυχιακό Δίπλωμα Ειδίκευσης Μηχανικού Περιβάλλοντος, Πολυτεχνείο Κρήτης (2005). Διδακτορικό Δίπλωμα, Πολυτεχνείο Κρήτης (2008).

Ερευνητικά Ενδιαφέροντα:3D scanners με χρήση laser και ακτίνων Χ και τρισδιάστατη απεικόνιση αντικειμένων, αναλύσεις με συστήματα φθορισμού ενεργειακής διασποράς (EDXRF) και ο ποιοτικός έλεγχος υλικών, νέοι μέθοδοι ανακύκλωσης.

Τομέας: Συστημάτων Παραγωγής.

Εργαστήριο: Σχεδιασμού με Η/Υ (CAD).

Διδασκαλία: Εργαστηριακά Μαθήματα Μελέτη – Σχεδίαση με Χρήση Η/Υ, Σχεδίαση και Ανάπτυξη Προϊόντων.

Προσωπική Ιστοσελίδα:

Επικοινωνία

  • τηλέφωνο: 2821037256
  • αριθμός τηλεομοιοτυπίας: 2821037554
  • ηλεκτρονική διεύθυνση: pkoulouridakis<στο>tuc.gr
  • ταχυδρομική διεύθυνση: Σχολή Μηχανικών Παραγωγής και Διοίκησης, Πολυτεχνείο Κρήτης, 73100, Πολυτεχνειούπολη, Χανιά
  • γραφείο: Δ4.110
© Σχολή Μηχανικών Παραγωγής & Διοίκησης  Attribution-NonCommercial-ShareAlike 4.0 International Licence