Κατάλογος Εκδηλώσεων

15
Φεβ

Παρουσίαση διπλωματικής εργασίας κ. Αντρίτσος Βασίλειος, Σχολή ΜΠΔ
Κατηγορία: Παρουσίαση Διπλωματικής Εργασίας   ΜΠΔ  
ΤοποθεσίαΔ5 - Κτίριο ΜΠΔ, Δ5.008
Ώρα15/02/2019 11:00 - 11:30

Περιγραφή:

ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ ΚΡΗΤΗΣ

ΣΧΟΛΗ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ ΚΑΙ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ

 

Ονοματεπώνυμο:   ΑΝΔΡΙΤΣΟΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ

Αριθμός Μητρώου: 2008010072

 

Θέμα

Τίτλος στα Ελληνικά: Μετρηση και αναλυση καταναλωτικων προτιμησεων με χρηση τησ Adaptive Choice Based Conjoint Analysis: Η περιπτωση του ελαιολαδου.

Τίτλος στα Αγγλικά:            Measuring and analysis consumer preferences using Adaptive Choice Based Conjoined Analysis. The case of olive oil.

 

​​​​​​​Επιτροπή:

Επιβλέπων:     ΤΣΑΦΑΡΑΚΗΣ ΣΤΕΛΙΟΣ

Πρώτο Μέλος:            ΜΑΤΣΑΤΣΙΝΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ

Δεύτερο Μέλος: ΚΡΑΣΑΔΑΚΗ ΛΙΑ

 

Περίληψη της εργασίας στα Ελληνικά:’         

Η παρούσα διπλωματική εργασία αφορά τη μέτρηση και ανάλυση των καταναλωτικών προτιμήσεων στο προϊόν του ελαιόλαδου. Στα πλαίσια της εργασίας πραγματοποιήθηκε διαδικτυακή έρευνα με χρήση ερωτηματολογίων και έγινε εφαρμογή της μεθόδου Adaptive Choice Based Conjoint Analysis (ACBC) με χρήση του λογισμικού της Sawtooth Software. Το ελαιόλαδο ως καταναλωτικό προϊόν αναλύθηκε σε χαρακτηριστικά (είδος, συσκευασία, επωνυμία, τιμή) και επίπεδα. Ο συμμετέχων στην έρευνα κλήθηκε αρχικά να ορίσει το καλύτερο για αυτόν προϊόν, και στην συνέχεια να επιλέξει το προτιμητέο προϊόν, μεταξύ διαφόρων προφίλ που δημιουργήσαμε.

Έπειτα έγινε τμηματοποίηση της αγοράς με την χρήση του αλγόριθμου K-means στην Matlab, έγινε έλεγχος ανεξαρτησίας x2, και τέλος ακολουθήσαμε την τεχνική της Πολυμεταβλητής Ανάλυσης της Διακύμανσης (MANOVA), με σκοπό να προσδιορίσουμε αν κάποιες μεταβλητές απόκρισης (εξαρτημένες) μπορούν να επηρεαστούν από το χειρισμό επιλεγμένων ανεξάρτητων μεταβλητών.

 

​​​​​​​Ημερομηνία Εξέτασης

Ημέρα/Μήνας/Έτος:  15/ 2/ 2019        

Ώρα: 11:00

 

​​​​​​​Χώρος Εξέτασης

Αίθουσα:               008

Κτίριο: Δ5

 

 

© Σχολή Μηχανικών Παραγωγής & Διοίκησης  Attribution-NonCommercial-ShareAlike 4.0 International Licence