Κατάλογος Εκδηλώσεων

10
Οκτ

Παρουσίαση διπλωματικής εργασίας κ. Αλεξάκη Γιάννη, Σχολή ΜΠΔ
Κατηγορία: Παρουσίαση Διπλωματικής Εργασίας   ΜΠΔ  
ΤοποθεσίαΔ5 - Κτίριο ΜΠΔ, Δ5.008
Ώρα10/10/2018 12:00 - 13:00

Περιγραφή:

ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ ΚΡΗΤΗΣ

ΣΧΟΛΗ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ ΚΑΙ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ

 

Ονοματεπώνυμο:ΓΙΑΝΝΗΣ ΑΛΕΞΑΚΗΣ……………………………………… 

Αριθμός Μητρώου:2012010026……………………………………… 

Θέμα 

Τίτλος στα Ελληνικά:  Επίλυση του προβλήματος δρομολόγησης οχημάτων με χωριστή εξυπηρέτηση με χρήση μεθευρετικού αλγορίθμου περιορισμένης αναζήτησης……………………………………… 

Τίτλος στα Αγγλικά1:……………………………………… 

Εξεταστική Επιτροπή: 

Επιβλέπων:ΙΩΑΝΝΗΣ ΜΑΡΙΝΑΚΗΣ……………………………………… 

Πρώτο Μέλος:ΜΑΓΔΑΛΗΝΗ ΜΑΡΙΝΑΚΗ……………………………………… 

Δεύτερο Μέλος: ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΜΑΤΣΑΤΣΙΝΗΣ…………………….………….…… 

Περίληψη 

Περίληψη της εργασίας στα Ελληνικά: 

Οι διαρκώς αυξανόμενες απαιτήσεις των πελατών καθιστούν απαραίτητη την βελτίωση της Εφοδιαστικής Αλυσίδας η οποία αποτελεί καθοριστικό παράγοντα για την ανταγωνιστικότητα ακόμα και για τη βιωσιμότητα της κάθε επιχείρησης. Ένας από τους στόχους της Εφοδιαστικής είναι η μείωση του κόστους των μεταφορών των προϊόντων και των αποθεμάτων.  

Η συγκεκριμένη εργασία έχει ως αντικείμενο το πρόβλημα δρομολόγησης οχημάτων με ξεχωριστή εξυπηρέτηση (SPLIT-VRP),  με στόχο την  εύρεση του βέλτιστου δρομολογίου των οχημάτων για την εξυπηρέτηση ενός συνόλου πελατών οι οποίοι δεν χρειάζεται να εξυπηρετηθούν αποκλειστικά από ένα όχημα. Γίνεται δηλαδή αξιοποίηση ολόκληρου του φορτίου το οποίο μπορεί να φορτωθεί σε ένα όχημα από έναν στόλο πανομοιότυπων οχημάτων. 

 Για την περιγραφή του προβλήματος ορίζονται κατάλληλα οι απαραίτητοι περιορισμοί για τον αριθμό και τις τοποθεσίες των πελατών και το συνολικό φορτίο που έχει τη δυνατότητα να φορτωθεί σε κάθε φορτηγό. Αρχικά υλοποιείται ένας ευρετικός αλγόριθμος του πλησιέστερου γείτονα και στη συνέχεια γίνεται διερεύνηση της κατάλληλης γειτονιάς αναζήτησης με την εφαρμογή μεθόδων τοπικής αναζήτησης (1-1 exchange και 2-opt) με την χρήση του μεθευρετικού αλγορίθμου περιορισμένης αναζήτησης (TABU search).Η αποτελεσματικότητα του προτεινόμενου αλγόριθμου δοκιμάζεται μέσω υπολογιστικών μελετών σε προβλήματα διαφορετικών μεγεθών .Τα αποτελέσματα που δίδει ο προτεινόμενος αλγόριθμος συγκρίνονται με τις καλύτερες  λύσεις που υπάρχουν στη βιβλιογραφία και δίδονται προτάσεις για περαιτέρω βελτίωση του. 

 Για την ανάπτυξη του αλγορίθμου χρησιμοποιήθηκε το προγραμματιστικό περιβάλλον της MATLAB.……………………………………… 

 

Ημερομηνία Εξέτασης 

Ημέρα/Μήνας/Έτος10/10/2018…………………………………… 

Ώρα:12:00…………………………………… 

Χώρος Εξέτασης 

Αίθουσα: ΕΡΓΑΣΥΑ……………………………………… 

Κτίριο:Δ5…………………………………… 

© Σχολή Μηχανικών Παραγωγής & Διοίκησης  Attribution-NonCommercial-ShareAlike 4.0 International Licence