Slide background

Εξωτερική Συμβουλευτική Επιτροπή

Μαρία Θεοδουλίδου

Οικονομική Διευθύντρια, Όμιλος Εταιρειών FOURLIS

 

H Μαρία Θεοδουλίδου αποφοίτησε από την σχολή ΜΠΔ το έτος 1991 και απέκτησε μεταπτυχιακό τίτλο σε Operations Management από το University of Manchester το 1993. Από το 2010 έως και σήμερα έχει τη θέση του Finance Director Controlling & Planning στον εμπορικό Όμιλο FOURLIS που δραστηριοποιείται σε πέντε χώρες της Νοτιοανατολικής Ευρώπης και είναι μέλος του Executive Committee του Ομίλου. Από το 2000 έως και το 2009 είχε τη θέση του Chief Audit Executive του Ομίλου FOURLIS ενώ από το 1995 έως και το 2000 εργάστηκε στην KPMG ως Manager Συμβουλευτικών Υπηρεσιών Βελτίωσης Απόδοσης και από το 1993 έως το 1995 στη 01 ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗ ως Project Manager έργων πληροφορικής και λειτουργικού ανασχεδιασμού. Διαθέτει διεθνώς αναγνωρισμένες επαγγελματικές πιστοποιήσεις CIA (Certified Internal Auditor), CISA (Certified Information Systems Auditor) και CCSA (Certification in Control Self Assessment). Είναι μέλος της Επιτροπής Εταιρικής Διακυβέρνησης του Ελληνοαμερικάνικου Εμπορικού Επιμελητηρίου, της Ομάδας Φορολογικών Θεμάτων του ΣΕΒ και του Non-Executive Director’s Club στην Ελλάδα. Συμμετείχε στην ομάδα εργασίας του Ελληνικού Συμβουλίου Εταιρικής Διακυβέρνησης (ΕΣΕΔ) που ετοίμασε την πρώτη και δεύτερη έκδοση του Ελληνικού Κώδικα Εταιρικής Διακυβέρνησης για τις Εισηγμένες Εταιρείες καθώς και της πρώτης έκδοσης Βέλτιστων Πρακτικών Εταιρικής Διακυβέρνησης για τις μη εισηγμένες εταιρείες.

Γιάννης Κωστούλας

Vice President, GARTNER

Ο Γιάννης Κωστούλας αποφοίτησε από το Τμήμα Μηχανικών Παραγωγής και Διοίκησης το 1998. Κατέχει επίσης μεταπτυχιακό δίπλωμα Διοίκησης Επιχειρήσεων (MBA) από το Schulich School of Business του York University (Canada) και τίτλο Leadership Decision Making από το Harvard Kennedy School of Government. Στον τωρινό του ρόλο ως Vice President Analyst στην Gartner, την κορυφαία εταιρεία έρευνας και συμβουλευτικής παγκοσμίως, συνεργάζεται σε καθημερινή βάση με ανώτατα στελέχη παρόχων τεχνολογίας και υπηρεσιών, καθώς και με ανώτατα στελέχη HR και IT. Το συμβουλευτικό του έργο βοηθά οργανισμούς κάθε μεγέθους – από νεοφυείς εταιρείες ως κορυφαίες πολυεθνικές - να κατανοήσουν και να αξιοποιήσουν τις δυνατότητες της ψηφιακής τεχνολογίας στη διαχείριση και την ανάπτυξη ανθρώπινου δυναμικού. Παράλληλα, καθοδηγεί και δημοσιεύει έρευνα που εστιάζει στις τωρινές τεχνολογικές τάσεις (όπως cloud, artificial intelligence, internet of things) και στις εφαρμογές τους σε νέα ψηφιακά προϊόντα και στρατηγικές στο αντικείμενο των λειτουργιών ανθρώπινου δυναμικού, ενώ είναι τακτικός ομιλητής σε σχετικά συνέδρια και ημερίδες. Είναι επίσης συντονιστής μιας ομάδας 30 αναλυτών και ερευνητών στο πεδίο του Enterprise Software. Μπορείτε να παρακολουθήσετε την έρευνά του στη σελίδα www.gartner.com/en/experts/john-kostoulas. Στο παρελθόν, απασχολήθηκε σε επίπεδο Ομίλου σε κορυφαίες εταιρείες (Vodafone, Coca-Cola HBC) όπου ηγήθηκε σημαντικών δραστηριοτήτων μετασχηματισμού διαδικασιών και τεχνολογιών ανθρώπινου δυναμικού που κάλυψαν πάνω από 40 χώρες σε 5 ηπείρους. Επίσης, μέσα από θέσεις στις εταιρείες πληροφορικής Oracle, NGA Human Resources και Unisystems, συνεργάστηκε με κορυφαίες εταιρείες (Shell, Bank of America, Unilever, Fiat Group, Airbus, μεταξύ άλλων) σε κρίσιμα έργα, ορισμένα εκ των οποίων σε παγκόσμιο επίπεδο.

 

Δρ. Νικόλαος Βιτζιλαίος

University of South Carolina

Ο Νίκος Βιτζηλαίος αποφοίτησε από τη σχολή Μηχανικών Παραγωγής & Διοίκησης του Πολυτεχνείου Κρήτης με Δίπλωμα Μηχανικού, Μεταπτυχιακό Δίπλωμα Ειδίκευσης και Διδακτορικό Δίπλωμα τα έτη 2004, 2005 και 2010, αντίστοιχα. Εργάστηκε ως Μεταδιδακτορικός Υπότροφος στο University of Alberta, Canada (2011-2012) και Επιστημονικός Συνεργάτης στο University of Denver, USA (2013-2015). Το διάστημα 2016-2017 εργάστηκε ως Lecturer\Senior Lecturer στο Kingston University London, UK. Από το 2017 εργάζεται ως Assistant Professor στο Τμήμα Μηχανολόγων Μηχανικών του University of South Carolina, Columbia SC, USA όπου διευθύνει το Unmanned Systems & Robotics Lab. Το ερευνητικό του έργο στους τομείς της ρομποτικής αυτόνομων οχημάτων και του αυτοματισμού έχει χρηματοδοτηθεί από εθνικά προγράμματα, την Ευρωπαϊκή Ένωση καθώς και τα Εθνικά Ιδρύματα Ερευνών ΗΠΑ (NSF) και Καναδά (NSERC). Από το 2016 είναι Fellow της Higher Education Academy στο Ηνωμένο Βασίλειο και από το 2019 Senior Member της IEEE (Institute of Electrical and Electronics Engineers).

Θοδωρής Μαστροκωστόπουλος

General Manager International LimFlow SA

Ο Θοδωρής Μαστροκωστόπουλος αποφοίτησε απο τη Σχολή ΜΠΔ το 2000. Έπειτα από σύντομο διάλειμμα ταξιδεύοντας στην Ευρώπη και την εκπλήρωση των στρατιωτικών του υποχρεώσεων εργάστηκε από το 2003 ως το 2004 στο εργοστάσιο του ομίλου οικιακών συσκευών Bosch Siemens Home-appliances στην Αθήνα ως Αγοραστής στις προμήθειες εξοπλισμού παραγωγής. Το 2004 έγινε δεκτός στο πρόγραμμα ΜΒΑ του London Business School από όπου αποφοίτησε το 2006 με ειδίκευση στη Στρατηγική και το Μάρκετιγκ. Κατά τη διάρκεια του ΜΒΑ ολοκλήρωσε project πρακτικής άσκησης για την εταιρεία ιατρικών συσκευών Medtronic στην Ελβετία (3 μήνες) και την Ινδία (4 μήνες). Στη συνέχεια εργάστηκε για την Medtronic στα κεντρικά ευρωπαϊκά γραφεία στην Ελβετία σε θέσεις μάρκετιγκ και επιχειρησιακής ανάπτυξης για θεραπείες Διαβήτη από το 2006 ως το 2009 και από το 2009 ως το 2011 στην Ελλάδα ως δευθυντής πωλήσεων στα τμήματα χειρουργικών τεχνολογιών και καρδιαγγειακών θεραπειών. Το 2012 ανέλαβε διευθυντής πωλήσεων Βόρειας Ευρώπης και από το 2014 έως το 2016 διετέλεσε γενικός διευθυντής Ευρώπης της αμερικάνικης εταιρείας TriVascular που προσέφερε ένα καινοτόμο μόσχευμα (stent graft) για ανεύρυσματα αορτής. Από το 2016 ως το 2017 εργάστηκε ως εμπορικός επικεφαλής (chief commercial officer) στην εταιρεία CAScination στην Ελβετία, spin-off του πανεπιστημίου της Βέρνης, που ανέπτυσσε νέες τεχνολογίες στέρεοτακτικής πλοήγησης και ρομποτικής χειρουργικής. Τέλος, από το 2017 ως και σήμερα εργάζεται ως αντιπρόεδρος διεθνών πωλήσεων και ανάπτυξης αγορών στην νεοφυή εταιρεία LimFlow από τη Γαλλία που αναπτύσσει καινοτόμα τεχνολογία (deep vein arterialisation) για την αποφυγή ακρωτηριασμών σε ασθενείς με χρόνια ισχεμία κάτω άκρων.

Παναγιώτης Κουτσιανίτης

Process Engineer ElvalHalcor Hellenic Copper and Aluminium industry SA

Ο Παναγιώτης Κουτσιανίτης είναι Μηχανικός Παραγωγής και Διοίκησης, απόφοιτος του Πολυτεχνείου Κρήτης με μεταπτυχιακό στα Συστήματα Παραγωγής. Η εξειδίκευση του είναι στις προσομοιώσεις κατασκευών με την Mέθοδο των Πεπερασμένων Στοιχείων (FEM) και ολοκλήρωσε το διδακτορικό του στο τμήμα Μηχανικών Παραγωγής και Διοίκησης στον βέλτιστο σχεδιασμό κατασκευών για μείωση ταλαντώσεων. Πλέον, εργάζεται ως Process Engineer στην ElvalHalcor, στον τομέα του Χαλκού (Halcor), στο τμήμα του Process and Manufacturing Engineering.

© Σχολή Μηχανικών Παραγωγής & Διοίκησης  Attribution-NonCommercial-ShareAlike 4.0 International Licence