Slide background

SINGLE_NEW

Νέα και Ανακοινώσεις

Νέο Διιδρυματικό Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών: Διοίκηση Επιχειρησιακών Λειτουργιών

Η Σχολή Μηχανικών Παραγωγής και Διοίκησης του Πολυτεχνείου Κρήτης και τα Τμήματα Διοίκησης Τουρισμού και Επιστημών Οίνου, Αμπέλου και Ποτών του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής (ΠΑΔΑ) συνδιοργανώνουν το Διιδρυματικό Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών (ΔΠΜΣ) Διοίκηση Επιχειρησιακών Λειτουργιών, (ΦΕΚ 3782/Β’/14-10-2019), με εξειδικεύσεις:

  1. Αγροτουρισμός, Οινοτουρισμός και Τοπική Ανάπτυξη και
  2. Επιχειρησιακές Λειτουργίες Δραστηριοτήτων Πολιτισμού, Εκπαίδευσης και Τουρισμού.

Την αποκλειστική χορηγία λειτουργίας του ΔΠΜΣ αναλαμβάνει ο Δήμος Φυλής, ώστε η φοίτηση σε αυτό να είναι χωρίς δίδακτρα για τους μεταπτυχιακούς φοιτητές. Το ΠΜΣ θα λειτουργεί, από το προσεχές ακαδημαϊκό εξάμηνο, στις εγκαταστάσεις του Δήμου Φυλής. Το ΔΠΜΣ εγκαινιάστηκε στις 30/10/2019 σε ειδική τελετή έναρξης στο Δήμο Φυλής. Από την πλευρά της πολιτείας παρευρέθηκε ο καθηγητής Βασίλειος Διγαλάκης, Υφυπουργός Παιδείας αρμόδιος για την Ανώτατη Εκπαίδευση και πρώην Πρύτανης του Πολυτεχνείου Κρήτης, ο οποίος συνεχάρη τους συντελεστές της προσπάθειας, που, όπως είπε συνδέει τα Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα τις τοπικές κοινωνίες και την αγορά εργασίας. Τη σχολή ΜΠΔ εκπροσώπησε ο Διευθυντής Μεταπτυχιακών Σπουδών καθηγητής Νικόλαος Ματσατσίνης.

Στην τελετή απηύθυναν χαιρετισμούς ο Δήμαρχος Φυλής κύριος Χρήστος Παππούς και ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής καθηγητής Παναγιώτης Καλδής. Κοινός τόπος των ομιλιών ήταν ότι το ΔΠΜΣ αποτελεί καινοτόμο πρωτοβουλία συνεργασίας Πανεπιστημιακών Ιδρυμάτων με την Τοπική Αυτοδιοίκηση.

Σύντομα αναμένεται να εκδοθεί πρόσκληση για υποβολή αιτήσεων μαζί με τα απαιτούμενα δικαιολογητικά. Η αξιολόγηση των υποψηφίων θα γίνει από την επιτροπή που ορίζει ο νόμος και τα μαθήματα θα αρχίσουν τον προσεχή Φεβρουάριο.

© Σχολή Μηχανικών Παραγωγής & Διοίκησης  Attribution-NonCommercial-ShareAlike 4.0 International Licence