Slide background

SINGLE_NEW

Νέα και Ανακοινώσεις

Παρουσίαση του Γεώργιου Δροσόπουλου με τίτλο "Investigation of the mechanical response of composite materials: From traditional to data-driven techniques"

O Γεώργιος Δροσόπουλος είναι Λέκτορας στη Σχολή Πολιτικών Μηχανικών του University of Central Lancashire, UK και Επίτιμος Αναπληρωτή Καθηγητής στο Πανεπιστήμιο Kwazulu-Natal, South Africa. Είναι πρώην μεταδιδάκτορας ερευνητής στο Πολυτεχνείο Κρήτης. Είναι ιδρυτής και επικεφαλής της ερευνητικής ομάδας Δομικής και Υπολογιστικής Μηχανικής (SECM). Ο Δρ. Δροσόπουλος είναι συ-συγγραφέας ενός βιβλίου, 4 κεφαλαίων βιβλίων, 28 δημοσιεύσεων σε διεθνή περιοδικά και πάνω από 40 δημοσιεύσεων σε πρακτικά συνεδρίων. Συμμετέχει σε ερευνητικά προγράμματα και υποστηρίζει μεταπτυχιακούς φοιτητές. Η ερευνητική του δραστηριότητα επικεντρώνεται σε προβλήματα επαφής, προβλήματα ανάλυσης πολλών κλιμάκων, μελέτη μηχανικής συμπεριφοράς σύνθετων υλικών και κατασκευών, μελέτη προβλημάτων πολλών δεδομένων, μελέτη νανοσύνθετων υλικών κ.α.

Στο πλαίσιο της παρουσίασης, θα συζητηθούν αριθμητικές μέθοδοι ανάλυσης σύνθετων υλικών και κατασκευών, ξεκινώντας από κλασικές τεχνικές ανάλυσης πολλών κλιμάκων και χρήσης θεωρίας συνθέτων και καταλήγοντας σε σύγχρονες τεχνικές χρήσης βάσεων δεδομένων. Οι μέθοδοι αυτοί χρησιμοποιούνται για την μελέτη της μηχανικής συμπεριφοράς παραδοσιακών πέτρινων κατασκευών, καθώς και σύγχρονων σύνθετων υλικών ή νανουλικών. Θα παρουσιασθούν σχετικές εφαρμογές σε τοιχοποιία και σύνθετα υλικά.

Η παρουσίαση θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 21 Ιουνίου στις 11:00, στην αίθουσα συνεδριάσεων της σχολής ΜΠΔ.

© Σχολή Μηχανικών Παραγωγής & Διοίκησης  Attribution-NonCommercial-ShareAlike 4.0 International Licence