Slide background

Ειδικότητα: Τεχνολογία Παραγωγής.

Σύντομο Βιογραφικό: Ο Νίκος Τσουρβελούδης είναι Καθηγητής στη Σχολή Μηχανικών Παραγωγής και Διοίκησης του Πολυτεχνείου Κρήτης. Διευθύνει το Εργαστήριο Ευφυών Συστημάτων και Ρομποτικής (ΕΕΣ&Ρ) της Σχολής ΜΠΔ και το Διατμηματικό Εργαστήριο Εργαλειομηχανών (ΔΙΕΕΡΓΑ). Η έρευνά του εστιάζεται στην σχεδίαση, κατασκευή, τον έλεγχο ρομποτικών οχημάτων/σκαφών και διατάξεων, ηλεκτρικών οχημάτων και υπολογιστικά ολοκληρωμένων τεχνολογιών παραγωγής. Έχει δημοσιεύσει πάνω από 100 εργασίες σε επιστημονικά περιοδικά και πρακτικά συνεδρίων. Έχει δώσει πλήθος προσκεκλημένων διαλέξεων και η έρευνά του έχει τιμηθεί με αρκετά βραβεία, μεταξύ των οποίων το 1ο βραβείο καλύτερης εργασίας νέου ερευνητή στο Παγκόσμιο Συνέδριο Αυτοματισμού, Anchorage, Aλάσκα, ΗΠΑ, 1998, και το 3ο Πανευρωπαϊκό βραβείο EURON/EUROP μεταφοράς Ρομποτικής Τεχνολογίας, Lueven, Βέλγιο, 2009. Το 2010 βραβεύτηκε με την τιμητική έδρα «Cátedra de Excelencia» για τη Ρομποτική, από το Πανεπιστήμιο Carlos III de Madrid, Μαδρίτη, Ισπανία και τον τραπεζικό όμιλο Santander. Υπό την επίβλεψή του, η ομάδα έρευνας και ανάπτυξης οχημάτων μηδενικών ρύπων TUCER, κατακτά από το 2009 βραβεία σε διεθνείς διαγωνισμούς. Είναι μέλος επιστημονικών ενώσεων και οργανισμών καθώς και στην εκδοτική ομάδα επιστημονικών περιοδικών και συνεδρίων. Η ερευνητική του δραστηριότητα έχει χρηματοδοτηθεί από την Ευρωπαϊκή Ένωση, δημόσιους οργανισμούς και ιδιωτικές επιχειρήσεις. Την περίοδο από το 2013 μέχρι το 2021 ήταν Κοσμήτορας της Σχολής ΜΠΔ. 

Εκπαίδευση: Δίπλωμα Μηχανικού Παραγωγής & Διοίκησης από το Πολυτεχνείο Κρήτης (1990), Διδακτορικό Δίπλωμα από το Πολυτεχνείο Κρήτης (1995).

Ερευνητικά Ενδιαφέροντα: Τεχνολογίες Παραγωγής, Ρομποτική, Υπολογιστική Νοημοσύνη.

Τομέας: Συστημάτων Παραγωγής.

Εργαστήριο: Ευφυών Συστημάτων & Ρομποτικής.

Διδασκαλία: Τεχνολογία Παραγωγής Ι και ΙΙ, Ασαφή Σύνολα και Συστήματα, Ρομποτικά Συστήματα και Μηχανισμοί, Βιομηχανικά Ρομπότ.

Προσωπική Ιστοσελίδα

Επικοινωνία

  • τηλέφωνο: 2821037285
  • ηλεκτρονική διεύθυνση: ntsourveloudis<στο>tuc.gr
  • ταχυδρομική διεύθυνση: Σχολή Μηχανικών Παραγωγής και Διοίκησης, Πολυτεχνείο Κρήτης, Πολυτεχνειούπολη, 73100, Χανιά
  • γραφείο: Δ4.103
  • ώρες συνεργασίας: Δευτέρα-Τετάρτη-Παρασκευή 12:00-14:00, Τρίτη-Πέμπτη 10:00-15:00
© Σχολή Μηχανικών Παραγωγής & Διοίκησης  Attribution-NonCommercial-ShareAlike 4.0 International Licence